Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Festivalu Internațional Opera Nights din nou, un succes, un regal artistic

Spectacol de excepție,  în ultima seară a Festivalului Internațional Opera Nights desfășurat, la Deva,  în curtea interioară a Consiliului Județean Hunedoara. Peste 600 de spectatori au aplaudat la scenă deschisă prestația artiștilor de la Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța. Seara și cele trei zile de spectacole s-au înheiat cu un spectaculos  foc de artificii, iar festivalul s-a bucurat de un real succes, printre hunedoreni și nu numai. 

Au fost trei zile de spectacole, în trei orașe din județul Hunedoara: Petroșani, Hunedoara și Deva, în care au evoluat zeci de artiști, nume mari ale scenei lirice. Soprana Diana Țugui, a strălucit în rolul Violetta Valery al[turi  tenorul Doru Iftene în rolul Alfredo, apoi orchestra, soliștii și baletul Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța, manager – soprana Daniela Vlădescu, directoarea artistică a Festivalului Opera Nights Consiliu Județean a oferit o seară specială iubitorilor de operă din Valea Jiului.

La Castelul Corvinilor Hunedoara s-a jucat  Cavalleria Rusticană:, cu Răzvan Săraru, Madeleine Pascu în rolurile Turiddu și Santuzza, Cristian Caragea și Lucia Mihalache în rolurile Alfio și Lola, binențeles secondați de orchestra și corul TNOB Constanța, dirijor – Tiberiu Oprea! Decor de poveste, public minunat!

Seara a treia de la Hunedoara, cu spectacolul Rigoletto , din cauza previziunilor meteo nefavorabile s-a anulat!!!
A plouat mocănește la Hunedoara și am fost nevoiți să anulăm spectacolul Rigoletto!(…) Deși știa că spectacolul s-a anulat, deși ploua torențial, președintele CJH, Laurențiu Nistor, a venit la castel! Consiliul Județean Hunedoara fiind organizatorul Festivalului Opera Nights! Și recunosc că mi-a făcut plăcere o strângere de mână și o vorbă bună – ei, lasă, n-avem ce face, nu putem controla vremea! A dorit să vorbească și cu Daniela Vlădescu, directoarea artistică a festivalului, adăpostită de ploaie pe undeva pe sub acoperișul neridicat al scenei. Cuvinte de încurajare ne-a spus și deputata Natalia Intotero, venită și ea pe ploaie la castel, după cum a făcut-o, pe întreg parcursul zilei, dorind să știe care este situația, administratorul public al CJH, Costel Avram. Care, deși plecat din zonă, a trimis o echipă să ajute la încărcarea și descărcarea celor 600 de scaune. Dovedind că este cu noi nu doar la bine, ci și la greu. Iar Sebastian Bara, directorul bibliotecii din Deva, om care știe cum este să organizezi evenimente în aer liber și ce riscuri apar, m-a sunat nu o dată să întrebe care este situația. Nu mi se pare deloc puțin lucru și chiar am simțit solidaritatea acestor oameni! Și un cuvânt de apreciere pentru cel care mă însoțește constant pe traseul Opera Nights, Nicu Gavrea. De la strategii de festival și prezentări pe scenă la încărcat scaune pe ploaie nu e decât un pas – și a fost făcut! Pe scurt, e o doză de tristețe că trebuie să renunți la un spectacol, împotriva voinței tale și din motive care nu ți se pot imputa,  dar solidaritatea oamenilor din jur este benefică! ” a  transmis Alexandru Gruian.

”Curtea interioară a Consiliului Județean Hunedoara a fost gazda acestui final grandios și mă bucur că, alături de colegii mei am putut fi prezent la spectacol! Sper că spectacolele au fost pe placul tuturor iubitorilor de operă! Îi felicit pe toți cei implicați în realizarea acestui eveniment cultural – cel mai mare organizat de Consiliul Județean Hunedoara! Îi mulțumesc doamnei Daniela Vlădescu, directorul Festivalului, pentru implicare și pentru că ne-a oferit acest regal artistic! Ediția din acest an a Opera Nights a fost un regal artistic. Am avut pe scenă interpreți de mare valoare de la Opera Română din București, Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța și Opera din Brașov. Cu toții au fost extraordinari. Împreună cu orchestra, au reușit să creeze momente magice pe toate scenele pe care au urcat în aceste zile, iar publicul a fost entuziasmat de prestația artiștilor lirici”, a conchis președintele Consiliului Județean, Laurențiu Nistor.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, mulțumeștește și partenerilor de la Asociația Culturală DevART fără de care nu s-ar fi reușit realizarea acestui eveniment.
Mulțumiri se îndreaptă către colectivul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, condus de soprana Daniela Vlădescu, cea care a asigurat și managementul festivalului, către soliștii de la Opera Română din București, Opera Națională Română din Cluj-Napoca și Opera din Brașov prezenți pe scenă. Mulțumiri sunt adresate Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani, Primăriei Municipiului Hunedoara și Castelului Corvinilor pentru găzduirea spectacolelor, Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara, Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, Teatrului de Artă Deva și Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara,  pentru tot suportul acordat, precum și tuturor instituțiilor media care au promovat evenimentul. Și nu în ultimul rând, mulțumiri se îndreaptă către publicul participant la serile de spectacole și pentru atmosfera minunată pe care a creat-o.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">