Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Feteasca Neagra – detalii despre soiul de vita de vie si vinul obtinut

Feteasca Neagra – Crama Unu

 Feteasca Neagra este un soi de vita de vie extrem de apreciat, destinat in mod special vinurilor rosii de inalta calitate. Acești soi isi are originile inca din cele mai vechi timpuri, din vremea Daciei. De asemenea, se stie ca a fost cultivat in podgoriile moldovenesti inca din urma cu 1500-2000 de ani. In randurile de mai jos ne-am propus sa descoperim pe larg secretele care se ascund in spatelele acestui soi de vita de vie si a vinului pe care il obtinem din acesta. Ce spui? Ni te alaturi?

 

Despre soiul de vita de vie Feteasca Neagra

Asa cum am spus, Feteasca Neagra este un soi stravechi. Are o rezistenta foarte ridicata, iar toate calitatile sale deosebite au facut ca acesta sa se cultive in masa, pe suprafete intinse din tara noastra, in mod special pe teritoriile din Moldova si Muntenia, insa putem găsi astfel de podgorii si in Vrancea, Prahova, Galati, Iasi, Buzau, Arges etc. In afara tarii noastre, Feteasca Neagra se mai cultiva doar in Moldova.

 

Este un soi de struguri folositi doar pentru vinuri rosii de cea mai inalta calitate.

 

Vinul obtinut din Feteasca Neagra

Vinul pe care il putem obtine din soiul de vita de vie Feteasca Neagra este un vin rosu de calitate superioara. Taria alcoolica a acestuia se situeaza undeva intre 12%-13% VOL. Aroma vinului obtinut din Feteasca Neagra este una specifica acestui soi, fiind foarte intensa. Acest vin are o aciditate destul de ridicata, iar in ceea ce priveste “vinul tanar”, acesta este mai “aspru”, insa o data cu trecerea timpului si invechirea vinului, acesta devine unul echilibrat si corpolent. In ceea ce priveste vinul Feteasca Neagra sec sau demisec, acesta capata o culoare intensa de rosu rubiniu. 

 

Asocieri culinare care merg perfect cu vinul Feteasca Neagra

Feteasca Neagra este un vin ce s-a facut remarcat prin aromele sale bogate de fructe negre, intense. Acest vin poate fi asociat cu mai multe combinatii culinare care sa ii puna in valoare caracteristicile. Iata cateva asocieri culinare perfecte pentru Feteasca Neagra:

 

  • Diverse fripturi. Fripturile precum cele de miel sau de vita se potrivesc de minune cu acest vin, mai ales daca acestea au fost gătite cu ierburi aromatice si alte mirodenii.

 

  • Branzeturi fine, maturate. Un platou deosebit cu diverse tipuri de branzeturi maturate, asa cum sunt cele de tipul Parmigiano-Reggiano sau Roquefort, sunt definitia unei combinatii excelente cu Feteasca Neagra.

 

  • Paste cu sosuri bogate si mancaruri condimentate. Pastele cu sosuri intense, asa cum sunt pastele cu carne de vita sau cele bolognese merg la randul lor foarte bine cu vinul Feteasca Neagra. La fel si in cazul mâncărurilor condimentate, precum curry sau chili.

 

  • Ciuperci umplute. O alegere delicioasa, ce se completeaza la randul sau foarte bine cu Feteasca Neagra sunt ciupercile umplute, fie ele umplute cu branza sau carne.

 

  • Chiar si atunci cand iti doresti sa inchei o masa copioasa cu un desert bine meritat, Feteasca Neagra poate fi asul din maneca ta. Se potriveste foarte bine cu deserturile ce au un continut mare de ciocolata sau cacao.

 

Cu siguranta acum stii mult mai multe despre acest vin de-a dreptul sublim – Feteasca Neagra. De asemenea, nu putem trece nici peste faptul ca gusturile individuale variaza si cu toate ca Feteasca Neagra este un vin foarte bun din punctul de vedere al degustatorilor, poate sa nu fie pe gustul tuturor. Pentru a descoperi daca acest vin este sau nu pe placul tau, nu ezita sa experimentezi si sa descoperi toate combinatiile culinare care iti plac cel mai mult!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin