Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ajutoarele umanitare sunt în drum spre Gaza

Patru camioane care transportau materiale sanitare ale OMS au început să se deplaseze către punctul de trecere a frontierei Rafah, în drum spre Gaza.

Aceastea transportă medicamente pentru traumatologie și  echipamente pentru 1200 de persoane și 235 de pungi portabile pentru trauma pentru stabilizarea la fața locului a pacienților răniți.

Acestea includ, de asemenea, medicamente pentru tratamentul bolilor cronice pentru 1500 de persoane și medicamente esențiale de bază  pentru 300.000 de persoane timp de trei luni.

OMS colaborează cu societățile Egipteane și Semilunii Roșii din Palestina pentru a asigura trecerea în siguranță a acestor provizii critice și livrarea lor către spitale și unități de sănătate.

În interiorul Gazei, spitalele au atins deja punctul de alertă  din cauza penuriei și epuizării medicamentelor și proviziilor medicale.

Aceste provizii sunt un colac de salvare pentru persoanele grav rănite sau pentru cei care se luptă cu boli cronice și alte boli, care au îndurat două săptămâni groaznice de acces limitat la îngrijire și lipsă gravă de medicamente și materiale medicale.

OMS solicită protecția convoaielor de ajutor și a echipelor umanitare din Gaza, în timp ce acestea lucrează pentru a asigura livrarea în siguranță a acestor provizii,  acolo unde este cea mai mare nevoie.

Aprovizionarea care se îndreaptă în prezent spre Gaza abia va începe să răspundă nevoilor de sănătate în creștere, pe măsură ce ostilitățile continuă se intensifică. Este nevoie cu disperare de o operațiune de ajutor extinsă și protejată.

Un al doilea avion a aterizat ieri la Al-Arish din Emiratele Arabe Unite, transportând provizii umanitare donate de OIM, UNICEF, Semiluna Roșie din Emirate și OMS. Rechizitele OMS includ instrumente și echipamente chirurgicale pentru 1000 de persoane, precum și corturi și rezervoare de apă.

Un alt avion care transportă provizii OMS urmează să aterizeze la Al-Arish mai târziu în această dimineață. Rechizitele OMS pentru aceste zboruri includ medicamente, consumabile și instrumente chirurgicale, perfuzii, dezinfectant, antibiotice, rezervoare de apă și corturi. Printre aceste se vor regăsi și ajutoarele umanitare trimise de România.

Având în vedere că mai multe provizii pentru Gaza se așteaptă să aterizeze în Egipt în zilele următoare, OMS face apel la operațiuni umanitare extinse, susținute și protejate pentru a preveni decesele evitabile și pentru a reduce suferința evitabilă.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin