Fiica actriței Salma Hayek umilită pentru că nu a moștenit frumusețea mamei sale

”Fiica actriței Salma Hayek și a omului de afaceri François Pinault a fost tachinată ani de zile în legătură cu aspectul ei fizic. Colegii ei de clasă o numeau „bărbat” și o criticau pentru că nu semăna cu mama ei.
Dar Valentina Paloma a învățat să ignore totul și i-a lăsat pe toți cu gura căscată la premiera ultimului film al lui Hayek”, potrivit paginii de social media, Celebrități.
Recunosc, nu am detalii despre întreaga poveste, pare chiar șocant să fie adevărat ca un copil să fie tachinat și umilit pentru că nu este frumos?! Însă și dacă ar fi doar o poveste inventată știm cu toții că aceste cazuri există în realitate, le-am văzut cu ochii noștri.
Să ajungi să critici și să marginalizezi un copil, un om, doar pentru calitățile lui fizice este inuman. Nu știu dacă sunt eu în măsură să susțin vreo teză de doctorat în materie de frumusețe, însă sunt și eu om, sunt și eu femeie și pot înțelege ce înseamnă să fii judecată după aspectul exterior. Da, este frumos să fii frumos, însă ce faci atunci când mama natură nu a fost așa darnică? Nu mai vrei să trăiești, te ascunzi de oameni și viața ta s-a terminat?
Înțeleg că în industria Hollywood „a fi frumos” e prima calitate, mai ales ca femeie, însă acest ”microb” s-a răspândit și în societate, acolo unde massmedia susține o industrie bazată pe frumusețe, vedem doar ce amploare au luat operațiile estetice. Social media la fel, este primul promotor de imagini cat mai aproape de perfecțiune care în realitate nu există.
Oficial Media - Fiica actriței Salma Hayek umilită pentru că nu a moștenit frumusețea mamei sale
Oficial Media – Fiica actriței Salma Hayek umilită pentru că nu a moștenit frumusețea mamei sale
Și nu frumusețea în sine este o problemă, frumusețea ne bucură viața, dar ce facem atunci când copiii noștri ajung să fie umiliți pentru că nu au ajuns să fie la fel de frumoși ca părinții lor, acolo unde e cazul, sau pur si simplu pentru că par mai puțin frumoși.
Cred că societatea aceasta bolnavă care oferă „credite” doar pentru frumusețe, averi sau poziție socială trebuie să se schimbe. Aveți copii și doar de voi depinde cum îi veți crește și ce anume îi veți învăța pentru a se putea „descurca” într-o lume atât de instabilă psihic. Urmările din păcate sunt nefaste și pot rămâne pe viață.
A fi sau nu înzestrat fizic este pur și simplu o loterie a geneticii, nu are nicio legatură cu acel om, el doar a primit sau nu, anumite elemente. În definitiv cine dictează cum arată frumosul? Da, să fim sănatoși trupește și sufletește, este primordial. Să le dăm copiilor valorile corecte, ca ei să înțeleagă faptul că sunt bine așa cum sunt, că sunt întregi, că n-au nevoie de validări exterioare care se schimbă cu fiecare om întâlnit. Să-i învățăm corect pentru ca și ei la rândul lor sa dea mai departe copiilor lor. Să le cultivăm încrederea, stima de sine, curajul, bunătatea, altruismul, iubirea și mii de calități care ne fac să fim oameni. Oameni care simt, care trăiesc, care au dureri și suferințe, care au boli, necazuri dar și foarte multe bucurii care nu au legătura cu frumusețea ci cu a ne cunoaște, a ne înțelege și a ne duce ființa în armonie.
În final, aș mai spune, atenție la ce fel de atașamente dezvoltați, căci ele vor deveni apoi cei mai mari profesori ai voștri. Și pentru ele plătesc inclusiv copiii, din pacate.
Ps. O vorbă spunea că farmecul si frumusețea te ajuta vreo 15 minute, apoi ar fi bine să știi ceva. 😉😇

@Oana Grigore

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share