Primăria Târgoviște – lucrări de construcție a parcărilor

Edilul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat astăzi, pe pagina de social media, faptul că 𝐚 𝐝𝐞𝐛𝐮𝐭𝐚𝐭 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢ț𝐢𝐚 î𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐜ă𝐫𝐞𝐢𝐚 𝐯𝐨𝐫 𝐟𝐢 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐜ă 3 𝐩𝐚𝐫𝐜ă𝐫𝐢 î𝐧 𝐨𝐫𝐚ș𝐮𝐥 𝐧𝐨𝐬𝐭𝐫𝐮.
Prima dintre acestea, presupune regenerarea urbană a unei suprafețe de aproximativ 6000 mp., situată pe strada Diaconu Coresi, unde sunt create peste 100 de locuri de parcare, în paralel cu lucrările de amenajare a spațiilor verzi.
Tot aici, va fi extins și modernizat iluminatul public prin montarea a 10 stâlpi, corpurile de iluminat fiind de tip LED.
Cea de-a doua parcare este amenajată pe strada Virgil Drăghiceanu, pe o suprafață de aproximativ 1300 mp., iar cea de-a treia în zona Primăriei Târgoviște, de mai mici dimensiuni, având și o componentă de amenajare a spațiilor verzi și de modernizare a iluminatului public.
De remarcat că atât parcarea de pe strada Diaconu Coresi, cât și parcarea de pe strada Virgil Drăghiceanu, se realizează pe locul unor foste puncte termice demolate, în cadrul unei strategii de regenerare urbană a acestor spații, fie prin schimbarea destinației și reamenajarea lor, fie prin demolarea și construirea pe amplasament a unor facilitâți utile târgoviștenilor (parcări, parcuri, locuri de joacă)”, a mai explicat Daniel Cristian Stan.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share