Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” vă invită la Festivalul Internațional de Muzică Mărțișor 2023

Din an în an celebrăm primăvara și cultura națională prin emblematicul mărțișor – element de patrimoniu cultural imaterial înscris de UNESCO, o bijuterie a poporului român, purtat nu doar prins la piept, ci și în sufletele mereu tinere și îndrăgostite de frumos. Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” marchează evenimentul prin participarea în cadrul Festivalului Internațional de Muzică Mărțișor– 2023 și vine iarăși să demonstreze că în Moldova se cântă, și se cântă frumos!

Pe 2 martie, ora 18:00, pe scena Palatului Republicii vor urca virtuosul pianist Alexander Paley – originar din Republica Moldova care revine cu drag în țara natală spre bucuria publicului și ansamblul Paleasis – un grup de artiști din Lituania format din 10 instrumentiști (5 suflători, 4 instrumente cu corzișipian), care dețin un repertoriu vast, completându-se continuu cu creații noi. În cadrul Festivalului vor evolua grupul de suflători și pianistul Alexander Paley. Artiștii menționează că venirea la Chișinău reprezintă primul concert în afara Lituaniei și promit să ne dăruiască inedite experiențe sonore.

Muzica și actoria se întâlnesc pe 4 martie, ora 18:00, la Palatul Republicii în cadrul spectacolului muzical Canzonetta unei nopți de primăvarăo producție de mare atractivitate pentru cei care sunt captivați de îmbinațiile de genuri. În programul serii se vor regăsi artiștii din România: Anca Sigartău (actriță), Maria-Mădălina Constantin (soprano), Liviu Indricău (tenor), Iordache Basalic (bariton) și Alin Horia Mânzat (bas).

În data de 7 martie, ora 18:00, la Palatul Republicii, venim să întregim Festivalul cu un concert Vocal-Simfonic care are drept inivitată pe remarcabila vioristă Alexandra Conunova care cu drag revine în țară cu Concertul pentru vioară și orchestră în mi minor, op.64 de F. Mendelssohn Bartoldy. De asemenea în program vor răsuna bijuteriile culturii românești Levante de Dan Dediu și Oratoriul Miorița de Ion Macovei, în interpretarea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale – director artistic și prim-dirijor Mihail Agafița și a Capelei Corale Academice„Doina”, director artistic și prim-dirijor Ilona Stepan.Evenimentul va fi completat de prestația soliștilor: Cristina Mîndrean, Anastasia Știrbu, Alexandru Vinocurov, Vitalii Borodai.

Concertul Jazz at the Philharmonic vine asemenea unui foc de artificii să schimbe atmosfera pe 9 martie, ora 18:00, la Palatul Republicii, împreună cu artiștii din Orchestra Simfonică – director artistic și prim-dirijor Mihail Agafița. Invitații veniți din SUA, ansamblul de jazz The Ambassadors vor oferi și numeroase masterclass-uri în diferite orașe din țară.

O serie de concerte de neratat îi vor surprinde și pe locuitorii din afara Chișinăului. Ungheni, Comrat, Cahul, Soroca sunt doar unele din destinațiile care vor întâmpina Mărțișorul alături de artiștii îndrăgiți!

Vă așteptăm cu drag la o trăire intensă a sărbătorii primăverii prin dimensiunea superbă a muzicii!

Biletele pot fi achiziţionate online pe www.iticket.md şi pe www.filarmonica.md;

Telefon casa de bilete: 079740275

Distribuie acest articol Oficial Media
Share