Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, evenimente culturale

Ultimele spectacole ale lunii februarie 2023 la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” au loc în acest sfârșit de săptămână. Publicul este invitat la opera TURANDOT și baletul FRUMOASA ȘI BESTIA. Biletele pot fi achiziționate online pe www.tnobconstanta.ro/bilete și de la Agenția Teatrului.

TURANDOT G. Puccini – Sâmbătă, 25 februarie 2023, ora 18:30

”Turandot” este o operă în 3 acte compusă de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Adami și Renato Simoni, după o piesă de Friedrich Schiller, bazată pe un basm persan inclus în colecția lui Carlo Gozzi „1001 de zile” (secolul al XVIII-lea). Partitura, pe care Puccini a lăsat-o neterminată, a fost finalizată de Franco Alfano. Premiera mondială a avut loc la 25 aprilie 1926 la Teatro alla Scala din Milano, sub bagheta lui Arturo Toscanini. În timpul concertului inaugural, la un moment dat, dirijorul s-a întrerupt la locul până unde compusese Puccini și a spus: „în acest moment, maestrul a pus jos pana”. După un moment de tăcere în sală, de la balcon s-a auzit: „Viva Puccini!” urmat de ovațiile publicului.

Regia artistică, light design: ALICE BARB

Scenografia: ADRIANA GRAND

Soliști: ELENA ROTARI, RĂZVAN SĂRARU, VERONICA RACEALĂ, LEONARD BERNAD București, MARIUS TURTOI, CRISTIAN CARAGEA, MARIUS EFTIMIE, DORU IFTENE, ANTON ZIDARU București, IONUȚ NEAGU

Conducerea muzicală: ARNAUD PAIRIER Franța

Maestru cor: ADRIAN STANACHE

Orchestra, Corul și Baletul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

FRUMOASA ȘI BESTIA – Duminică, 26 februarie 2023, ora 18:30

”Frumoasa și Bestia” este un balet în 2 acte pe muzica lui P.I. Ceaikovski. Premiera națională a avut loc la Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” pe data de 10 iunie 2018.

Libretul: HORAȚIU CHERECHEȘ după GABRIELLE – SUZANNE BARBOT DE VILLENEUVE

Regia, Coregrafia, Light Design: HORAȚIU CHERECHEȘ

Scenografia: NATALIA KORNILOVA

Asistent coregrafie: MONICA CHERECHEȘ

Regia tehnică: GELU RÂPĂ

Soliști: BOGDAN BÎRSĂNESCU, ADRIAN MIHAIU, CĂTĂLINA ILIESCU debut, HANA OKUDAIRA debut, YURIA SOETA, DAIA KASHIWABA, MIHAI PÂSLARU, LUNA MURAMATSU debut, TOMONORI SEKIGUCHI debut, KEITO SHIMOMURA, IGUACEL SANCHEZ, MAYURA TAKASE

Ansamblul de Balet al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”Adresa: Str. Mircea cel Bătrân, nr. 97, 900592, Constanța, România

Website – www.tnobconstanta.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share