Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Final de proiect la Colegiul National “Constantin Cantacuzino” din Targoviste

 Colegiul National “Constantin Cantacuzino” din Targoviste a gazduit astazi o conferinta de presa prin care s-au prezentat rezultatele  proiectului de reabilitare sustinut din fonduri europene.
 Proiectul se numeste “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea  infrastructurii educationale” si este finantat prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 3- Imbunatatirea infrastructurii sociale. Domeniul major de interventie 3.4- Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua.

Obiectivul general al proiectului a constat in reabilitarea, extinderea si dotarea Colegiului National “Constantin Cantacuzino” din Targoviste, in vederea cresterii capacitatii infrastructurii educationale si a calitatii preocesului de invatamant ce se desfasoara la nivelul colegiului, care sa conduca in final la asigurarea unui proces educational la standarde europene, adecvat si eficient, menit sa raspunda noilor cerinte ale societatii, dar si la cresterea participarii populatiei scolare la procesul educational.
Valoarea finantarii nerambursabile este de 10.651.461,05 lei.
Au fost prezenti, Gabriela Istrate, director Colegiul National Cantacuzino, viceprimarii Ciprian Prisacaru si Eugen Patrascu si Luminita Ghita, inspector scolar.

Gabriela Istrate:
Traim astazi o zi memorabila care in mod sigur va intra in istoria colegiului prin finalizarea acestui proiect derulat de Primaria Municipiului Targoviste in cadrul Axei Prioritare 3 privind dezvoltarea infrastructurii scolare. Daca noi, cadrele didactice realizam o schita de proiect, activitatea principala a realizat-o echipa tehnica din primarie care a preluat initiativa noastra si dolenatele noastre, apoi cei din primarie au scris “metrii” de documente, dosare intregi care stau la baza aprobarii si a stabilirii eligibilitatii unui astfel de proiect. Proiectul a inceput in 2012, s-a finalizat in 2013 dupa demersuri sustinute, Primaria a aprobat chiar anumite cheltuieli suplimentare aparute pe parcurs ca acest proiect sa mearga mai departe. Multumesc echipei tehnice din Primarie. Acum avem o scoala moderna, europeana, pe care elevii si parintii o confirma.

Ciprian Prisacaru: 
Este o dubla bucurie pentru mine astazi, prima este aceea ca finalizam inca un proiect important din fonduri europene cu o valoare de peste 10 mil de lei si a doua este aceea ca profesor fiind ma bucur sa vad cum infrastructura din invatamant renaste si se dezvolta permananent. Este printre cele mai importante proiecte in ceea ce priveste investitiile in infrastuctura educationala din Targoviste. Aceasta unitate de invatamant ne-a obisnuit sa fie una de elita si finalizarea acestui proiect nu face decat sa sustina si pe viitor procesul educational. Au fost eforturi foarte mari, atat din partea Primariei Municipiului Targoviste cat si a Colegiului Cantacuzino. Ne dorim sa facem in continuare lucruri bune, sa dezvoltam infrastructura educationala si in viitor sa inauguram si sa finalizam cat mai multe proiecte asemanatoare.

Tatiana Ghita, inspector scolar:
Sunt aici in calitate de profesor si ca persoana care a vazut aceasta scoala in doua mari etape de existenta. Am fost aici din 1994, am vazut cum arata scoala, era santier si ne-am bucurat de acea etapa, apoi am avut alaturi oameni cu suflet si drag de copii care au participat la scrierea proiectului si noi am fost primii care le-am pus pe hartie. Lucrurile s-au implinit asa cum ne-am dorit cu totii. Le urez o viata buna cantacuzinilor.
 
 Viorica Arghir, profesor titular:
Se dovedeste inca o data ca omul sfinteste locul si ma refer la colegele mele de breasla, directoarele acestui lacas de invatamant. Ma bucur ca cetatean al Targovistei de fiecare realizare din acest oras si ma bucur sa constat vointa la unison cat si calitatea locatiei care este direct proportionala cu calitatea actului instructiv educativ si a cadrelor didactice care s-a materializat nu de putine ori in rezultate extraordinare.

 


Distribuie acest articol Oficial Media
Share