Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”Finanțarea acordată prin PTJ reprezintă un nou start spre dezvoltare economică și modernizare”

Prin programul TRANZIȚIE JUSTĂ AL Uniunii Europene, se va asigura diversificarea economică a Văii Jiului, cu o atenție specială acordată sectorului antreprenorial productiv mic și mijlociu. De asemenea, Programul va încuraja creșterea competitivității și capacității economiilor locale pentru a genera locuri de muncă sustenabile, precum și un nivel de salarizare atractiv.

”Efectele adverse ale tranziției afectează în mai mare măsură categoriile vulnerabile, accentuând inegalitățile sociale și sărăcia extremă. Vă dau exemplu Hunedoara și Valea Jiului. Populația zonei este puternic afectată de declinul industriei miniere și expusă riscurilor din cauza unei dezvoltări economice scăzute,  ceea nu permite atragerea de investitori. Mai mult, determină lipsa unei evoluții pozitive pe toate palierele importante care contribuie la calitatea vieții, în special educație, servicii medicale și asistență socială.

Tocmai de aceea, investițiile finanțate prin acest  program urmăresc diversificarea economică din punct de vedere al mediului, în special a sectorului antreprenorial productiv mic și mijlociu, pentru creșterea competitivității și capacității economiilor locale afectate de a genera locuri de muncă durabile, sigure și cu un nivel de salarizare atractiv. Finanțarea acordată prin PTJ reprezintă un nou start spre dezvoltare economică și modernizare, mai ales în condițiile în care investițiile vor fi completate prin alte programe operaționale aferente perioadei 2021 – 2027 și prin PNRR. Urmează o perioadă foarte aglomerată pentru primăriile harnice care vor să acceseze fonduri europene, pentru că vom lansa 𝟐𝟒𝟔 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐞𝐥𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟏𝟔,𝟒 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨, care vor acționa țintit în toate domeniile ce țin de îmbunătățirea calității vieții”,  ne-a declarat în exclusivitate  ministrul Marcel Boloș, la întâlnirea de la Cluj Napoca, organizată de CONAF.

Programul Tranziție Justă are ca obiectiv principal sprijinirea unei diversificări economice durabile din punct de vedere al mediului, prin generarea de locuri de muncă durabile și sigure.  Județul HUNEDOARA beneficiază de o alocare de 525,7 milioane euro.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share