Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Florin Iordache a demisionat din funcţia de ministru al Justiţiei

Ministrul Justiției, Florin Iordache și-a dat astăzi la pranz demisia. Acesta a sustinut ca, desi „initiativele asumate” de el au fost legale si constitutionale, pentru „opinia publica” acest lucru „nu a fost suficient”.

Florin Iordache a făcut o declaraţie după şedinţa de Guvern, în care şi-a anunţat demisia:

„Buna ziua. Am de făcut o declaraţie de presă. De când am venit la Ministerul Justiţiei, mi-am propus şi am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente şi destul de sensibile. Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră, toate iniţiativele asumate sunt legale şi constituţionale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică, organizată de Ministerul Justiţiei, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcţia de ministru al Justiţie.”

Miercuri, Curtea Constitutionala a stabilit ca nu exista un conflict juridic de natura constitutionala intre puterea judecatoreasca si cea executiva – si nici intre Parlament si Guvern, legat de aprobarea OUG 13.

De asemenea, joi, Curtea Constitutionala a respins ca inadmisbila sesizarea facuta de Avocatul Poporului in privinta ordonantei de urgenta 13, deoarece aceasta nu este in vigoare, fiind abrogata deja.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share