Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Florin Iordache a demisionat din funcţia de ministru al Justiţiei

Ministrul Justiției, Florin Iordache și-a dat astăzi la pranz demisia. Acesta a sustinut ca, desi “initiativele asumate” de el au fost legale si constitutionale, pentru “opinia publica” acest lucru “nu a fost suficient”.

Florin Iordache a făcut o declaraţie după şedinţa de Guvern, în care şi-a anunţat demisia:

“Buna ziua. Am de făcut o declaraţie de presă. De când am venit la Ministerul Justiţiei, mi-am propus şi am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente şi destul de sensibile. Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră, toate iniţiativele asumate sunt legale şi constituţionale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică, organizată de Ministerul Justiţiei, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcţia de ministru al Justiţie.”

Miercuri, Curtea Constitutionala a stabilit ca nu exista un conflict juridic de natura constitutionala intre puterea judecatoreasca si cea executiva – si nici intre Parlament si Guvern, legat de aprobarea OUG 13.

De asemenea, joi, Curtea Constitutionala a respins ca inadmisbila sesizarea facuta de Avocatul Poporului in privinta ordonantei de urgenta 13, deoarece aceasta nu este in vigoare, fiind abrogata deja.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share