04/12/2020

Florin Popescu a ieșit din închisoare

Florin Popescu a ieșit din închisoare, după ce magistrații Tribunalului Prahova s-au pronunțat privind eliberarea condiționată a fostului deputat.

Florin Popescu a ieșit din închisoare

Fost președinte al Consiliului Județean Dâmbovița în perioada 2008-2012, Popescu a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul „Puii electorali”. A ispășit doar un an și patru luni din pedeapsă.

Florin Popescu a ieșit din închisoare. De ce a fost condamnat fostul deputat

Florin Popescu a fost trimis în judecată, în 27 iunie 2014, după ce procurorii DNA l-au acuzat că s-a folosit, în 2012, de funcția de președinte al PDL Dâmbovița și de vicepreședinte al partidului pentru a-l determina pe afaceristul Rami Ghaziri să-i dea 60.992,2 kilograme de pui grill, în valoare de 485.500 lei.

Magistrații Tribunalului Prahova s-au pronunțat, vineri, în dosarul eliberării condiționate a lui Florin Popescu.

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ – D.N.A. SERVICIUL TERITORIAL PLOIEŞTI împotriva sentinţei penale nr 1238/ 15.05.2017 a Judecătoriei Ploieşti.privind pe condamnatul POPESCU FLORIN AURELIAN Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului . Definitivă”, se arată în decizia Tribunalului Prahova.

Florin Popescu a fost ales deputat din partea PDL. A părăsit ulterior formațiunea politică și s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară, care era condus la acea vreme de Elena Udrea. După ce a fost trimis în judecată, în 2014, Popescu și-a dat demisia din PMP și a rămas deputat independent. Mai apoi, a demisionat din Parlament, înainte de a-și încheia mandatul, relatează Libertatea.ro.

 

Foto: Digi24

Sursa

Distribuie acest articol Oficial Media
Share