Florin Spătaru, ministrul Economiei: 15.000 de tone de oțel beton produse la Târgovişte vor ajunge în proiectele de infrastructură din România

Florin Spătaru, ministrul Economiei s-a aflat, astăzi, 06 octombrie 2022, în județul Dâmbovița, pentru o vizită la combinatul de Oțeluri Speciale Donalam Târgoviște.

„Ministerul Economiei a lansat o schemă de ajutor de stat, în valoare de 300 de milioane de euro, care, printre altele, încurajează şi sprijină preluarea de  platforme industriale sau unități nefuncționale şi retehnologizarea acestora. Reindustrializarea este un obiectiv european, iar România are toate argumentele să facă paşi concreți în această direcție. Am vizitat, astăzi, combinatul de oțeluri speciale de la Târgovişte care este un model de business de succes. M-a bucurat să aflu că la Târgovişte există planuri de dezvoltare de 500 de milioane de euro pentru construcția unei noi fabrici eco-inteligente de oțel beton și sârmă laminată, modernizarea și retehnologizarea vechiului combinat precum și construcția unui parc fotovoltaic”, a declarat Florin Spătaru, Ministrul Economiei.

Investiția Beltrame Group, pe lângă componenta economică are un impact social semnificativ pentru județul Dâmbovița. În prezent compania are un număr de 480 de angajați și vizează angajarea a 250 de persoane noi până la sfârșitul anului.

„Combinatul de Oțeluri speciale va contribui la dezvoltarea rapidă a județului Dâmbovița, atât prin noile tehnologii care vor fi utilizate, cât și prin locurile de muncă create directe și indirecte”, a conchis Florin Spătaru, Ministrul Economiei.

Ministrul economiei continuă vizita la Dâmbovița la uzinele Mija, Moreni şi Dragomireşti din industria de apărare.

Informații de backround:

Înființat în 1896, AFV Beltrame Group este un producător de bare din oțel și oțeluri speciale, care deține șapte fabrici în Italia, Franța, Elveția și România, cu un total de peste 2.000 de angajați, peste 2 milioane de tone de oțel vândute anual, precum și activități comerciale în peste 40 de țări. Filiala din România a AFV Beltrame Group, compania Donalam, deține două unități de producție: cea de la Călărași, având peste 15 ani de activitate în producția barelor de oțel laminate la cald și, începând din februarie 2022, combinatul de la Târgoviște – unde, în această vară, a fost repornită producția de oțel beton. Fabrica din Târgoviște va fi singura unitate de producție de oțel – beton din România. Capacitatea de producție va ajunge în 2023 la aproximativ 300.000 tone anual, reprezentând circa 50% din importul actual al României.

Comunicat de presă

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share