Fokus Fassbinder

O retrospectivă de autor dedicată renumitului regizor german Rainer Werner Fassbinder 16 – 20 noiembrie, Cinema Victoria Timișoara
Anul 2022 marchează 40 de ani de la moartea regizorului Fassbinder.

Rainer Werner Fassbinder, reprezentant al Noului Cinema German, a fost unul dintre cei mai controversați regizori ai epocii sale. Filmele lui tematizează trecutul nazist, miracolul economic german și societatea burgheză cu fricile și tabuurile sale.

Cu acest prilej, în perioada 16-20 noiembrie, la Cinema Victoria (str. Ciprian Porumbescu, nr. 2, Timișoara), Asociația Culturală Contrasens, Centrul Cultural German Timișoara și Cinema Victoria Timișoara invită publicul cineast la Fokus Fassbinder – o retrospectivă de autor dedicată regizorului german.

Fokus Fassbinder cuprinde patru proiecții de film și expoziția de afișe: Fassbinder 1945-1982, curatoriată de Goethe Institut München.

Ne bucurăm să-l avem alături de noi pe mediatorul de film și curatorul Florian Höhr de la Deutsches Filminstitut Frankfurt care va introduce filmele din selecție și care va fi alături de public la un Q&A după proiecția filmului Katzelmacher (joi, 17 noiembrie).

Biletele la proiecțiile de film pot fi achiziționate online la: https://cinemavictoria-tm.ro/evenimente/fokus-fassbinder/ sau de la casa de bilete Cinema Victoria Timișoara.

Program Fokus Fassbinder

Cinema Victoria Timișoara, str. Ciprian Porumbescu, nr. 2

Miercuri, 16 noiembrie
18:00 Vernisaj: Expoziție de afișe Fassbinder 1945-1982

18:30 Film: Angst essen Seele auf – Ali: Frica mănâncă sufletul (1974)
Dramă, 1h32min

Joi, 17 noiembrie
18:00 Film: Katzelmacher (1969)
Dramă, 1h28min
Proiecția de film va fi urmată de o sesiune de Q&A cu mediatorul de film Florian Höhr de la Deutsches Filminstitut Frankfurt.

Vineri, 18 noiembrie,
18:00 Film: Die Ehe der Maria Braun – Căsătoria Mariei Braun (1979)
Dramă, 2h

Sâmbătă, 19 noiembrie
17:00 Film: Enfant Terrible – Copilul teribil (2020)
Regia: Oskar Roehler
Biografie, Dramă 2h14min

Mai multe detalii despre filme, program și bilete:

Fokus Fassbinder

Expoziția de afișe Fassbinder 1945-1982

Conceptul expoziției de afișe: Fassbinder 1945-1982 constă în alăturarea afișelor colorate de film din opera regizorului Fassbinder cu posterele ce prezintă citate ale regizorilor contemporani, concepute cu o implementare grafică în mod deliberat redusă (fonturi asemănătoare mașinii de scris, tipărite pe un format de hârtie cu un aspect intenționat„ieftin”). Scopul expoziției nu este acela de a oferi o privire de ansamblu asupra vieții și operei lui Fassbinder, ci de a-i filtra și analiza opera prin mecanismele după care se ghidează lumea filmului astăzi, dar și de a stârni curiozitate și interes pentru filmele sale.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri 16 noiembrie de la 18.00 în foaierul Cinema Victoria și va putea fi vizitată gratuit până duminică 20 noiembrie, în timpul programului cinematografului.

Fokus Fassbinder este un proiect co-finanțat de AFCN, Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte – în cadrul apelului Cultura în prezent și de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2022.

Organizatori: Asociația Culturală Contrasens, Centrul Cultural German Timișoara și Cinema Victoria Timișoara

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share