Prin blocarea angajărilor se generează un risc major de închidere a abatajului la E.M. Lupeni

La conferința de presă pe care au organizat-o liberalii hunedoreni la sediul CEH, unde au anunțat că noul complex va  fi functional din 1 ianuarie, anul viitor, deputatul Vetuța Stănescu a spus că se vor face investiții și la Termocentrala de la Paroșeni, dar și să că, se  vor crea  locuri de muncă. ”Reprezentanții Sindicatului Muntele au venit cu niște solicitări, care din punctul meu de vedere sunt pertinente și care au fost transmise Ministerului Energiei și care sunt legate mai degrabă de partea administrativă și de ceea ce înseamnă continuarea activității după 1 ianuarie, menținerea locurilor de muncă, susținerea salariilor lucrătorilor din mineritul Văii Jiului și o serie de chestiuni legate de noul complex energetic.

Toate acestea pe care le-am punctat,  au fost luate în calcul de cei de la Ministerul Energiei, dar cu siguranță că mai trebuie și puse în practică. Suntem alături de cei din Sindicatul Muntele, de ceea ce va însemna Complexul Energetic Valea Jiului și implementarea proiectelor legate de acest grup energetic”, a transmis deputatul  Vetuța Stănescu.

Dar, luni, ( 14 noiembrie a.c.)  ce să vezi, ministrul  Energiei, Virgil Popescu a luat decizia de la bloca aceste angajări, în urma consultărilor făcute cu cei din conducerea PNL Hunedoara, al cărui președinte este chiar deputatul Vetuța Stănescu.  Și, același ministru care, anul trecut spunea” despre angajările fictive din cadrul CEH, că au existat foloase necuvenite, încasate de anumite persoane, care se prezentau la muncă, doar în cazul în care, se făceau controale inopinate”. Ca reacție la decizia ministrului de a bloca angajările,  cei de la Sindicatul Muntele vin cu unele precizări în  care se subliniează că, cele 20 de angajări erau necesare sectorului transport -secția benzi. Aceștia trag un semnal de alarmă, că  în condițiile în care, cererea de cărbune este tot mai mare, iar ”nefuncționarea E.M. Lupeni pe cele două schimburi, poate genera, producție scăzută, și reprezintă  un risc major de închidere a abatajului de la E.M. Lupeni”.

Menționăm totodată că, conform protocolului încheiat, între ministrul energiei Virgil Popescu și cei de la Sindicatul Muntele, s-a convenit că la nivelul sucursalelor din Valea Jiului să se facă cel puțin 120 de angajări. Blocarea angajărilor a fost taxată dur si de senatorul Cristian Resmeriță, care cataloghează acest lucru ”ca un abuz grosolan pe care-l face ministrul Energiei”.  ”Domnul Virgil Popescu, Ministrul Energiei, în cârdășie cu conducerea PNL Hunedoara au blocat dreptul acestor cetățeni de a munci. Consider că acest lucru este inacceptabil și cred că domnul ministru Virgil Popescu și-a uitat menirea. El trebuie să ajute Complexul Energetic Hunedoara, nu să se opună funcționării lui. Doresc să îi asigur pe cei 20 de cetățeni care trebuiau să înceapă lucrul, că nu va rămâne așa. În această zi, în cadrul ședinței Grupului Senatorial PSD, o să solicit ca PSD SĂ SE DELIMITEZE CLAR de orice acțiune a ministrului Virgil Popescu, iar  pentru o corectă informare, vă prezint câteva dintre acțiunile colegilor din PNL la adresa Văii Jiului: FEBRUARIE 2021 – în jur de 100 de mineri se blochează în subteranele minelor din Valea Jiului.

 

Virgil Popescu, ministru PNL dar și toată conducerea Complexului Energetic Hunedoara, formată doar din membri PNL, NU VIN SĂ DISCUTE CU MINERII!

FEBRUARIE 2021 – Călin Petru Marian, prefect PNL al județului Hunedoara, intră în subteranul EM Lupeni. Primul lucru pe care dorește să îl facă, este, SĂ FUMEZE. Este la un pas să fie linșat de mineri! 2021 – Ministrul Virgil Popescu, membru PNL, propune prin PNRR, ca Termocentrala Paroșeni SĂ FIE ÎNCHISĂ, fără ca NIMENI din Comunitatea Europeană să i-o ceară!

 

NOIEMBRIE 2022 – După multă vreme se angajează 20 de mineri la EM Lupeni. Virgil Popescu, ministru PNL, după o consultare cu cei care conduc Organizația PNL Hunedoara, BLOCHEAZĂ ANGAJĂRILE! IANUARIE 2021 – NOIEMBRIE 2022 – Vetuța Stănescu, deputat, președinte PNL Hunedoara, NU FACE NIMIC!!!” a transmis senatorul Cristian Resmeriță.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share