05/12/2020

Fondurile europene vor ajuta la diversificarea economică a Văii Jiului și a județului Hunedoara

Europarlamentarul  Corina Crețu a vizitat mai multe localități din județul Hunedoara pentru a susține candidații PRO ROMÂNIA la alegerile locale. I- au stat alături, deputatul Sorin Marica și candidatul PRO ROMÂNIA la funcția de președinte al Consiliului Județean, Dacian Ciodaru.

”A fost un sfârșit de săptămână plin din punct de vedere politic. Am întâlnit zilele acestea, în total, peste 100 de candidați ai PRO România din județul Hunedoara la Primării, Consilii Locale și Consiliul Județean. M-am bucurat să îi întâlnesc pe fiecare în parte și să constat – încă o dată – că PRO România are, de departe, cea mai solidă ofertă pentru locuitorii acestor municipii, orașe și comune care, din păcate, au suferit nedrept de mult în ultimii ani.
Sunt zeci și zeci de proiecte administrative care așteaptă să fie inițiate odată ce candidații noștri își vor prelua mandatele. Iar aceste proiecte vor contribui, sunt convinsă, la îmbunătățirea vieții oamenilor din Valea Jiului. Acum doi ani, am lansat inițiativa „Regiuni carbonifere în tranziție”, ocazie cu care anunțam că Valea Jiului devine parte a acestui proiect important, astfel încât să poată primi asistență tehnică și ajutor suplimentar din partea specialiștilor Comisiei Europene.

Problemele cu care se confruntă această regiune greu încercată a României au fost și au rămas pe agenda mea atât în calitate de Comisar European, cât și acum, când am revenit în Parlamentul European. Regiunile carbonifere – și cu precădere Valea Jiului – trebuie să fie ajutate pentru a realiza o tranziție cât mai ușoară către o economie care nu lasă pe nimeni în urmă. Am fost de mai multe ori în vizită aici și cunosc dramele cu care se confruntă familii întregidin orașele Văii Jiului. Pentru următorul exercițiu financiar multianual (2021-2027), România va avea la dispoziție 1,76 miliarde EUR prin Fondul European pentru Tranziţie Justă pentru a sprijini diversificarea economică a celor mai afectate regiuni, deci și a Văii Jiului. E foarte important ce se va întâmpla cu acești bani, iar planificarea trebuie să înceapă deja. În total, în România, sunt în joc 30.000 de locuri de muncă în sectorul minier. De aceea, rolul administrației publice locale e crucial, pentru că trebuie să se implice activ în elaborarea și implementarea acestor proiecte. Mult succes tuturor candidaților noștri! Împreună suntem PRO România, deci ținem cu România!” a ținut să declare europarlamentarul Corina Crețu.

Aceasta, împreună cu deputatul Sorin Marica și Dacian Ciodaru s-a întâlnit cu candidații și alegătorii din orașele Văii Jiului, dar și la Hațeg, Sălașu de Sus, Călan, Geoagiu, Simeria.

” Am făcut alături de europarlamentarul Corina Crețu un tur al principalelor orașe din Valea Jiului pentru a ne susține candidații și de  a ne întîlni cu electoratul. Obiectivul nostru, al celor de la PRO ROMÂNIA este de a avea cât mai mulți primari, reprezentanți în Consiliile locale, ca să putem arăta concetățenilor noștri ce putem să facem atunci când avem responsabilitatea directă de administrare locală. Ne dorim și ne propunem transparență, evaluarea eficienției cheltuirii banului public și o administrație publică eficientă. Avem oameni cu viziuni noi și Este  nevoie de o abordare nouă în administrația locală de aici, care să găsească soluții viabile pentru  toate  orașele . Accesarea banilor europeni puși la dispoziție pentru Valea Jiului și nu numai,  reprezintă o necesitate. Insistăm în demersul nostru ca judeţul  Hunedoara  să atragă investitori în mai multe zone, nu doar  în Valea Jiului. O dezvoltare economică unitară a judeţului va elimina treptat sărăcia din multe comunităţi. Primarii trebuie sprijiniţi prin măsuri concrete, inclusiv financiare şi de atragere de fonduri europene, de către Consiliul Judeţean  Hunedoara , pentru a crea locuri de muncă pe termen lung în comunităţile respective” a ținut să declare și deputatul Sorin Marica.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share