Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ford vrea să producă mașini care îl vor ”sabota” pe proprietar până la plata ratelor

În cea mai recentă cerere de brevet depusă de compania Ford este evidențiat un nou mod prin care mașinile ar putea fi reținute dacă proprietarii lor nu-și achită ratele la timp.

Ford a dezvăluit realizarea unui sistem care să blocheze șoferul și chiar să-și schimbe singură posesorul, dacă acesta nu ține pasul plăților. Potrivit Business Insider, cererea de brevet a fost depusă în august 2021.

Ford spune că a imaginat acest sistem ca pe o soluție la problema proprietarilor cu întârzieri la plată care sunt ”necooperanți” și care încearcă să ”împiedice operațiunea de recuperare a mașinii”.

În cererea de brevet, Ford vorbește despre utilizarea unui ”computer al sistemului de recuperare a bunurilor” care poate facilita procesul, care începe cu unele neplăceri minore care ar provoca ”disconfort” proprietarului vehiculului.

În cazul în care un șofer ignoră avertismentele cu privire la plățile restante, procesul ar demara dezactivarea de către computer a funcționalității unor caracteristici precum controlul vitezei de croazieră, GPS, aerul condiționat și radioul.

De asemenea, computerul ar putea determina mașina să înceapă să emită un ”sunet neîncetat și neplăcut” ori de câte ori șoferul se află în apropiere.

În cazul în care proprietarul tot nu ia măsuri în urma avertismentului privind plata restanțelor, computerul va ridica cu adevărat miza.

Mașina poate bloca accesul proprietarului, cu unele avertismente, într-unul dintre scenarii acest lucru fiind posibil în weekend, pentru a nu afecta capacitatea proprietarului de a lucra în timpul săptămânii ca să câștige bani și să reușească să facă plata vehiculului

Dacă după toate acestea proprietarul va avea încă restanțe, mașina ar putea lua unele măsuri destul de drastice, urmând să se deplaseze, în mod autonom, până la un loc ”convenabil pentru ca o mașină de tractare să tracteze vehiculul”.

De asemenea, ar putea să se deplaseze singură până la o agenție de recuperare a bunurilor, o instituție de credit sau un depozit de mașini.

Într-un alt caz, computerul sistemului de preluare ar putea comunica cu computerul instituției de credit pentru a identifica valoarea de piață a mașinii. În cazul în care costul ar fi mai mare decât valoarea mașinii, aceasta ar putea chiar să se îndrepte singură către un cimitir de mașini.

3dots.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share