Fostele glorii merită locuri de cinste în societatea românească

Ministerul Sportului regretă eroarea produsă în procesul de redenumire a sălii de gimnastică de la Deva și va face toate demersurile pentru ca aceasta să poarte numele marii campioane olimpice Daniela Silivaș-Harper. 

„Regret neînțelegerea produsă în procesul de redenumire a sălii de gimnastică de la Deva. Marea campioană Daniela Silivaș este perfect îndreptățită să dea numele său acestui loc încărcat de istorie și vom face toate demersurile pentru ca acest lucru să se întâmple. Rezultatele excepționale ale acestei mari sportive, alături de legătura sa personală cu Deva, locul unde s-a născut, sunt argumente de necontestat și îmi doresc din tot sufletul ca scăparea produsă să nu umbrească nici bucuria doamnei Silivaș, nici pe cea a iubitorilor gimnasticii și nici bunele noastre intenții, pe care sper ca acest gest să le dovedească o dată în plus. Aceste erori vor fi tot mai rare, pe măsură ce vom aduce sportul românesc și toată evidența bazelor sportive în normalitate, prin procesul de digitalizare. Dorim să oferim recunoaștere sportului și marilor sportivi, pentru că merită și pentru că avem nevoie de exemplul lor! Vă rog să ne ajutați să o facem și să fiți alături de noi! Vă mulțumesc, doamna Daniela Silivaș, pentru munca dedicată sportului și pentru bucuria pe care ne-ați dăruit-o!”  a transmis  transmis Eduard Novac minstrul Sportului.

Și președintele Consililui Județean Hunedoara, vine în sprijinul marii campioane, susținând ca numele sălii de gimnastică să poarte numele celei care, s-a născut, s-a format și a dus în întreaga lume renumele orașului Deva și județului Hunedoara. 

”Fără a nega meritele deosebite, rezultatele, palmaresul și cariera doamnei Ecaterina Szabo, consider că propunerea de atribuire a numelui domniei sale Sălii de Gimnastică a SCM Deva, poate crea o mare nedreptate. Cred că sportivii, prin rezultatele obținute la nivel mondial, sunt cei mai buni ambasadori ai țării noastre, de aceea susțin propunerea de a regăsi în imaginea structurilor sportive exemple cu care tinerele generații să se identifice. Municipiul Deva, localitate simbol pe harta gimnasticii românești, păstrează un palmares impresionant, de aceea, credem că fostele glorii care s-au format la poalele Cetății Deva, merită locuri de cinste în societatea românească. Singura campioană mondială și olimpică născută și crescută la Deva, este Daniela Silivaș-Harper, al cărei palmares este de notorietate. În acest context, i-am solicitat ministrului sportului să acționeze în spiritul fair-play și să revină asupra propunerii inițiale, oferind locuitorilor municipiului Deva și ai județului Hunedoara șansa de a-și onora sportivii născuți aici prin atribuirea numelui Danielei Silivaș-Harper Sălii de gimnastică a SCM Deva”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share