Francesco Rocca pentru prima dată în România

Francesco Rocca, președintele Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) a fost primit  la Palatul Elisabeta de Majestatea Sa Margareta, președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România. La întâlnire a luat parte ASR Principele Radu.
Custodele Coroanei a invitat la întâlnire  pe Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române,  și pe dr. Raed Arafat, secretar de Stat în Ministerul de Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.
Majestatea Sa a făcut cunoscut președintelui IFRC legătura nemijlocită pe care o păstrează cu autoritățile române pentru soluționarea problemelor generate de grava criză umanitară din Ucraina. Custodele Coroanei și președinte al Crucii Roșii Române  a subliniat faptul că,  Familia Regală încurajează și sprijină organizații neguvernamentale internaționale și românești, fundații și asociații cu patronaj regal, precum și companii cu brevet de Furnizor Regal,  în ajutorarea cetățenilor ucraineni de pe teritoriul României și în asigurarea unui sprijin umanitar constant și de durată.
Președintele Rocca a evocat parteneriatul IFRC cu Crucea Roșie Română, pentru viitorul apropiat și pe termen mediu, adaptat la nevoile crizei umanitare declanșată de conflictul armat din Ucraina. A fost, de asemenea, sublinat de ambele părți, rolul esențial al instituțiilor statului în armonizarea și coordonarea efortului tuturor persoanelor, organizațiilor, comunităților locale, agențiilor internaționale și al militarilor, pentru a rezolva dificila situație în care se află România și toate țările din regiune.

Aflat pentru prima dată în România,  într-o vizită oficială, Președintele Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC),  Francesco Rocca s-a întâlnit la Sediul Central al Crucii Roșii Române cu personalul angajat.  Președintele IFRC a încurajat și a felicitat echipa Crucii Roșii Române pentru intensa activitate desfășurată în sprijinul cetățenilor ucraineni,  dar și pentru întreaga misiune umanitară.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share