Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Fundația Comunitară Timișoara: 5 ani de implicare în comunitate

Fundația Comunitară Timișoara împlinește în 3 august 2021, cinci ani de activitate în sprijinul comunității. Prin intermediul Fundației, sute de voluntari, donatori, alergători, sponsori, au pus umărul pentru a ajuta proiecte cu impact și de a sprijini organizații, dar au strâns și rândurile pentru a ajuta acolo unde este cea mai mare nevoie.
În total, cu ajutorul Fundației s-au strâns fonduri și au fost sprijinite peste 200 de proiecte și peste 100 de organizații și grupuri de inițiativă. Sute de voluntari au dedicat zeci de mii de ore de voluntariat și au adus o schimbare înspre mai bine pentru noi toți.
„Au fost cinci ani plini în care am reușit să aducem împreună oameni, idei, comunități și să generăm schimbare în jurul nostru. Este extraordinar că în fiecare an, timișorenii aleargă pentru o cauză nobilă, că oamenii își doresc să facă ceva pentru comunitatea în care trăiesc și au înțeles că schimbarea stă în primul rând, în mâna lor. Sunt convinsă că și noi, Fundația Comunitară Timișoara, am ajutat la schimbarea vechilor mentalități și vom continua și mai departe să sprijinim implicarea oamenilor”, a declarat Daniela Chesaru, director executiv al Fundației Comunitare Timișoara.
În primele 6 ediții Timotion de până acum (din 2016 și până în 2021) – evenimentul caritabil de alergare care are loc în fiecare an la Timișoara – peste 17.000 de alergători mici și mari au pornit la start pentru a susține una dintre cele 99 de cauze. În fiecare an, cursele strâng fonduri care se reîntorc tot în comunitate, în cadrul unor proiecte foarte diferite, de la susținerea educației, până la sprijinirea bolnavilor de cancer sau programe de ecologie.
Anul 2020 a fost cu adevărat o provocare, însă Fundația Comunitară Timișoara a fost alături de timișoreni, în lupta cu pandemia generată de virusul COVID 19 din primele zile în care s-a declanșat criza. Au fost achiziționate un aparat de testare PCR, teste, dar și echipamente care lipseau, atât pentru medicii din prima linie (viziere, mănuși chirurgicale, măști), dar și pentru pacienți – concentratoare de oxigen, kituri pentru bolnavi, aparate de oxigen.
Prin intermediul Fundației Comunitare Timișoara, orașul are acum o grădină urbană – Grădinescu, educația alternativă este susținută prin Științescu, inițiativele comunității sunt susținute prin programe precum Timotion, Cercul de Donatori Timișoara, YouthBank, Talk the Walk, FACEM, Sprijin pentru Comunități Rurale, ResilienceLabTm, Meet In Nature, dar și prin alte programe care sunt acum în derulare.
Raportul complet de activitate al Fundației Comunitare Timișoara este disponibil online pe site-ul www.fundatiacomunitaratimisoara.ro.
Puteți să generați și voi o schimbare în comunitate, dacă vă înscrieți ca voluntar sau dacă vă înscrieți o idee la apelurile de proiecte ale Fundației Comunitare Timișoara.
————
Puteți susține în continuare proiectele și activitățile Fundației Comunitare, ajutând și mobilizând resurse în folosul comunității prin:
– Donații prin virament bancar – în contul RO28RNCB0255151022940001, deschis la BCR Timișoara, pe numele Fundația Comunitară Timișoara, Cod Fiscal 36327306;
– Donații lunare, recurente, prin Direct Debit

Distribuie acest articol Oficial Media
Share