Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat. „Este un drept, nu o obligație”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a anunțat luni, 26 iulie, că Patriarhul Daniel „a reflectat la «caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum și la faptul că acesta este un drept, nu o obligație»” și că acesta nu s-a imunizat anti-COVID deocamdată.

„Părintele Patriarh Daniel este, ca fiecare dintre noi, o persoană cu un profil medical personal, care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său. Dacă va decide să se vaccineze, așa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunța public lucrul acesta”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Acesta a subliniat însă că „dincolo de aceste aspecte ce țin de registrul unor decizii firesc personale, Poziția Patriarhiei Române a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind constant necesitatea respectării principiilor de natură etică”.

ÎPS Teodosie: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată

„Vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil și în totală cunoștință de cauză recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni”, se mai arată în mesajul transmis.

În acest sens, nu în altul, Biserica rămâne implicată în firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la vaccinare. Opțiunea pentru vaccinare trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul unei serioase, substanțiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculațiilor excesive și a extremismelor.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Vasile Bănescu s-a infectat în aprilie cu coronavirus „chiar cu o zi înainte de rapel”, conform declarației acordate Libertatea pe 10 aprilie. El fusese vaccinat în luna martie cu prima doză de Pfizer. Pe 22 iulie, Patriarhul Daniel a împlinit 70 de ani şi a fost decorat de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

sursa: libertatea.ro

Citește și:

Noi măsuri de relaxare de la 1 august aprobate astăzi de Guvern

Cîțu cere societății civile și mediului privat să se implice în campania de vaccinare

Se devoalează mascarada: Lucrătorii feroviari din Franța amenință cu greva dacă se va impune pașaport sanitar călătorilor

Cîțu: Nu știm exact de ce NU a mers campania de vaccinare

”Lupta noastra este pentru libertate si prezervarea drepturilor fundamentale”

”Vaccinarea nu este o vânzare de produse la care faci promoție!”

Epoca Descreieraților: Experimente medicale cu loterii și premii, un fel de haine noi și bomboane oferite de Mengele

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">