„Gala Tezaure Umane Vii – 2022” va avea loc la Pitești

Ministerul Culturii, în colaborare cu Consiliul Județean Argeș, prin Centrul de Cultură și Arte Argeș, organizează  în data de  25 octombrie 2022, ora 10:00, evenimentul „Gala Tezaure Umane Vii – 2022”, care va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, Pitești.
Scopul evenimentului este acela de a-i celebra și premia pe cei care au obținut titlul de Tezaure Umane Vii în anii 2020, 2021 și 2022 și care țin în viață creația românească tradițională. Totodată, prin acest eveniment,  care nu a mai fost organizat în ultimii doi ani, din cauza contextului pandemic, Ministerul Culturii își arată recunoștința față de persoanele care promovează și lasă moștenire, tuturor, elemente de patrimoniu național imaterial. De asemenea, Gala va da curs expresiei artistice a meșterilor și a rapsozilor populari, ce vor prezenta momente artistice reprezentative pentru titlul pe care l-au obținut.
În cadrul Galei Tezaure Umane Vii 2022 va participa, din partea Ministerului Culturii, subsecretarul de Stat Costel-Cristian Lazăr, alături de specialişti din mediile de cercetare, academic, universitar, muzeografi, membrii Comisiei Naționale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial și ai instituțiilor și centrelor de cultură din teritoriu.
Programul ”Tezaure Umane Vii”  este o inițiativă a UNESCO privind salvgardarea, păstrarea și transmiterea patrimoniului cultural imaterial ce vizează identificarea și recunoaşterea la nivel național a celor care creează și, implicit, păstrează valorile tradiționale.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share