Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

GEORGICA CORNU ”Regele asfaltului” din Banat în arest la domiciliu

georgica-cornu-arestat-la-domiciliu-omul-de-afaceri-implicat-intr-un-dosar-cu-prejudiciu-de-9-298849Georgică Cornu, supranumit şi “regale asfaltului” se află în arest la domiciliu. Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, a fost ridicat în urmă cu câteva zile de la domiciliul acestuia de către mascaţi şi dus în Judeţul Mehedinţi pentru audieri într-un dosar de spălare de bani şi evaziune fiscala.

După audieri a fost reţinut pentru 24 de ore după care magistraţii de la Tribunalul Mehedinţisentința magistraților de la Tribunalul Mehedinți au solicitat arestarea preventivă a omului de afaceri timișorean. Georgică Cornu a primit sentița cea mai dură în timp ce administratorul unei a dintre firmele sale, Lucian Caraiman, este cercetat în stare de libertate.

Alături de cei doi în acelaşi dosar, au mai fost audiate încă 13 persoane, dintre care șase persoane sunt cercetate sub control judiciar. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008-2014, peste 100 de persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai mai multor societăţi comerciale, ar fi eludat obligaţiile fiscale. Totodata, persoanele in cauza sunt banuite că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

In urma acestor operatiuni, prejudiciul adus statului este de peste 9 milioane de euro. Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, cei în cauză ar fi efectuat mai multe tranzacţii financiare, respectiv depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de „rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor. Astfel, aceştia ar fi disimulat provenienţa şi circulaţia banilor. Georgică Cornu a mai fost reţinut şi în urma cu câteva luni pentru 24 ore, dar a fost eliberat după unele intervenţii pe caz de boală, întervenţia venind de undeva de foarte sus… .

Stejărel IONESCU- Timisoara

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin