Germania demolează o fermă de eoliene pentru a deschide o mină de lignit!

În timp ce „politicile verzi/ecologiste” ale Ursulei von der Leyen au adus UE în actuala criză energetică pe care o resimțim cu toții, Germania demolează o fermă de eoliene,  pentru a deschide o mină de lignit!

In același timp,  România, sub conducerea Guvernului Ciucă închide mine și Termocentrala Mintia din supunere slugarnică pentru implementarea cotelor utopice de „decarbonizare” stabilite de Comisia Europeană.

”Turbinele eoliene din apropierea minei Garzweiler din statul Renania de Nord-Westfalia, conduse de gigantul energetic german RWE, sunt îndepărtate pentru a face loc unei mai multe exploatări de lignit”, arata Balkan Green Energy News într-un articol din data de 25 octombrie 2022.
Turbinele erau în folosință din 2001, însă subventiile de la stat pentru ele au expirat. Demontarea turbinelor eoliene a fost atacată în instanță, însă contestatorii au pierdut, judecătorii decidînd în favoarea extinderii minei, mai arată articolul.

Constând din opt turbine, parcul eolian Keyenberg din statul de vest al Renania de Nord-Westfalia este situat la aproximativ o jumătate de milă de marginea unei mine de 48 km², numită după satul local Garzweiler. ”Una dintre turbine a fost demontată săptămâna trecută pentru a face loc extinderii minei, alte două urmând să fie dezafectate în primul și ultimul trimestru al anului viitor, a declarat un purtător de cuvânt al WPD, care gestionează o parte a parcului eolian. Guvernul de coaliție al lui Olaf Scholz s-a angajat să extindă masiv producția de energie din surse regenerabile în timpul mandatului său, iar cetățenii germani în această iarnă sunt îngrijorați de întreruperile de curent pe fondul scăderii livrărilor de gaze rusești.

Reconstruirea turbinelor pentru a face loc minei în expansiune a făcut parte din acordul inițial care a permis ca parcul eolian să fie construit în 2001, iar  Cabinetul Germaniei a adoptat luna trecută un decret de readucere a capacității de cărbune brun inactiv până în vara viitoare, pentru a spori oferta. Construite cu mai bine de 20 de ani în urmă, turbinele de la micul parc eolian Keyenberg sunt mai puțin puternice decât echivalentele moderne, fiecare producând aproximativ 1 GWh de energie, aproximativ o șaseme din producția unei turbine de ultimă generație mai eficiente. Întrucât parcurile eoliene din Germania nu mai sunt eligibile pentru subvenții după 20 de ani de funcționare, parcul ar fi fost probabil „realimentat” cu o nouă tehnologie sau ar fi fost desființat chiar dacă nu ar fi fost mina din apropiere.

”Pe data de 27 februarie 2021 arătam că Germania a deschis o termocentrală nouă în 2020 și explicam efectul în România al închiderii minelor și al termocentralelor. Acum cu toții simțim la buzunar… efectul.
Aceasta e diferența dintre o țară condusa de guvernanți,  care pun în prim-plan interesul propriilor cetățeni, cum e Germania, și o țară condusă de slugi trădătoare, care sabotează bunăstarea propriilor cetățeni,  pentru a primi vorbe goale de la străini” a transmis europarlamentarul Cristian Terheș.

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share