Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Gorjul turistic și pitoresc

Începând din acesta lună,  județul Gorj beneficiază de o hartă turistică și administrativă a județului, realizată printr-un proiect al salvamontiștilor gorjeni, proiect al cărui rezultat final este o premieră pentru județ,  prin realizarea și punerea la dispoziția autorităților publice și tuturor cei interesați o hartă profesională, în format editabil, pe care se dețin drepturile de autor, drept deplin de utilizare și care se poate adapta și folosi conform necesităților.
Acest tip de hărți se pot întîlniri în mai multe zone ale țării și multe în județul vecin, Hunedoara în cele mai importante zone turistice începând din Valea Jiului, până în Munții Orăștie-  Șureanu, Retezat, etc.
Proiectul ”Gorjul turistic și pitoresc ” a cuprins atât culegerea de date necesare realizării hărții digitale cu o firma specializată, cât și amplasarea a șase  harți turistice printate pe panourile de informare turistică de la intrările rutiere din județul Gorj , respectiv din localitățile Motru, Padeș, Bumbești Jiu , Polovragi , Logrești, Țânțăreni.
Harta realizată cuprinde absolut toate localitățile județului, până la nivel de sat , toate căile rutiere și distanțele dintre acestea , principalele obiective de interes turistic, istoric, natural și cultural ale județului Gorj, amplasate geografic pe hartă,  simbolizate prin pictograme specifice conform Sistemului Internațional de semnalizare.
De asemenea,  hărțile amplasate în teren dețin și un cod QR ce poate fi scanat si care îi va direcționa pe cei interesați către secțiunea de turism a paginii Consiliului Județean Gorj.
Proiectul a fost finanțat din bugetul județului Gorj pe anul 2023 , alături de sprijinul financiar acordat de Consiliul Județean Gorj, aducându-și aportul financiar sau material Asociația ”Acasă la Brâncuși”, Salvamont Gorj , Salvamont România si Asociația Salvatorilor Montani din Gorj .
Costurile de concepție, realizare și achiziție a drepturilor de autor au fost de aproximativ  7.500 ron plus TVA, reprezentând cca 60% din valoarea totală a proiectului.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin