15/04/2021

Grupul de Comunicare Strategică: nu a fost pusă în discuție carantinarea Bucureștiului

În condițiile în care -de parcă nu ar fi de ajuns- iureșul creat de această criză, în massmedia apar tot soiul de informații legate de măsurile de combatere a pandemiei. Nu trebuie căzut în extrema fanatismului ideologic de moment și, nici atât, nu sunt necesare invenții care nu au ca fundament surse directe și oficiale.

Când se aplică teoria acțiunii ca obiectiv împlinit, deja se cade în dezinformare, cum a fost cazul câtorva alarme de genul carantinării Bucureștiului, sau alte acțiuni ce ar putea fi în curs de desfășurare. Libertatea de expresie funcționează atâta vreme cât nu se îngrădește o altă libertate, libertatea de opinie se face pe nuanțe, pe eseistică, pepăreri despre și nu pe afirmații cu titlu de adevăr înfăptuit.

Tocmai în acest context al libertății de exprimare, ziarul nostru deține în această perioadă de criză, o categorie specială cu trimiteri la Grupul de Comunicare Strategică și la site-ul stirioficiale.ro. Locul de unde atât redactorii noștri cât și dumneavoastră cititorii puteți fi la zi cu precizările legate de măsurile împotriva coronavirus.

Dezmințire – 21 aprilie 2020 – Grupul de Comunicare Strategică

Având în vedere vehicularea prin intermediul unor publicații online de informații false referitoare la ipoteza unui „scenariu 5” în contextul epidemiei de COVID-19, precum și a unei presupuse măsuri de „carantinare a Bucureștiului”, Grupul de Comunicare Strategică este abilitat să facă următoarele precizări:

1. NU a fost pusă în discuție sau enunțată la nivelul autorităților varianta activării unui presupus „scenariu 5”, această sintagmă este o speculație fără fundament în realitate.
2. NU a fost pusă în discuție sau enunțată la nivelul autorităților varianta „carantinării Bucureștiului”, iar această ipoteză a mai făcut obiectul unei dezmințiri anterioare.

Reiterăm apelul către instituțiile de presă de a nu pune în circulație informații sau ipoteze care nu beneficiază de confirmări din surse oficiale, întrucât acestea pot genera atitudini și comportamente sociale nejustificate în raport cu situația în fapt.

Grupul de Comunicare Strategică – informații oficiale ale Guvernului României

Grupul de Comunicare Strategică

Distribuie acest articol Oficial Media
Share