26/10/2020

Investițiile din Târgoviște se desfășoară în ritm normal

Daniel Cristian Stan, primarul orașului Târgoviște anunță că și în timpul pandemiei de Covid-19, foarte multe resurse bugetare proprii sunt directionate catre combaterea acesteia, investitiile nu sunt neglijate. Desi cele pe buget propriu au de suferit in privința asigurarii finanțării in condiții optime, nefiind însă abandonat nici macar un singur proiect.
 Investitiile pe fonduri europene si cele prin Programul National de Dezvoltare Locala sau CNI se deruleaza in ritm normal. Respectarea măsurilor de protectie impotriva pandemiei, cu singura mentiune ca materialele se aprovizioneaza mai greu in aceasta perioada. Există mai mulți producatori care si-au suspendat activitatea.

 În acest context, astazi, primarul a facut o vizita pe santierul care vizeaza modernizarea Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul”, una dintre cele 9 investitii de reabilitare a unei unitati de invatamant, in derulare acum in orasul Târgoviște.

 Proiectul, cu o valoare totala de 18.496.227,26 lei (inclusiv TVA) si finantat din fonduri europene, echivaleaza cu transformarea din temelii a scolii amintite, care va fi reabilitata in intregime. Se va construi nu mai putin de 6 corpuri noi de cladire si se va realiza cresterea numarului de sali de curs de la 22 la 36. În plus, se construieste o sala de festivitati, se extinde sala de sport, se construiesc grupuri sanitare si vestiare aferente zonei sportive, la care se adauga o cladire tehnica.
 La acest moment:
  •  toate corpurile noi de cladire sunt ridicate deja, o parte fiind in faza de finisaje;
  •  sunt realizate instalatiile electrice si termice;
  •  tamplaria exterioara este montata in proportie de peste 80%, saptamana viitoare urmand a incepe montarea usilor interioare;
  •  extinderea salii de sport este finalizata, pana la finisajele interioare;
  •  sala de festivitati este finalizata, pana la finisajele interioare;
  •  este finalizata, in proportie de peste 80% anvelopa termica a tuturor corpurilor, inclusiv a celor reabilitate.
Primarul susține că lucrarile sunt finantate din fonduri europene, prin POR 2014-2020, Axa Prioritara 10, “Imbunatatirea Infrastructurii Educationale”, iar investitia va fi finalizata pana la inceputul anului scolar urmator!
Distribuie acest articol Oficial Media
Share