Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Grupul Doruleț din Vulcan merge mai departe !!!!

Doruleț n-a pierit!

A renăscut și este acum, pe mâinile pricepute ale profesoarei Dianei Mihut, învățatoare la Șc.4 Vulcan, fosta membră a grupului Doruleț, acum mulți, mulți ani. Din păcate, administrația publică locală și-a uitat valorile și chiar facem un apel către toți primarii: promovați și susțineți tinerele valori, moștenitorii vechilor tradiții ale Văii Jiului!!!!

Mă bucură faptul când îi  văd la marile sărbători locale, la nedei și alte festivaluri, când pe scenă urcă ansambluri locale și copii talentați, care sunt la început de drum. Dar,  cei de la Doruleț s-au autoinvitat în duminica Rusaliilor  la Nedeia din Paroșeni,  să cânte și să încânte publicul spectator și iubitor de tradiții muzicale. Și au primit ropote de aplauze, ceea ce denotă că sunt… pe drumul cel bun!!!

Să nu uităm de cei peste 20 de ani, în care, Grupul Doruleț era ambasador al municipiului Vulcan la diferite emisiuni televizate, la marile sărbători ale comunității, sau la festivalurile unde era invitat.

Doina Bughe, fost cadru didactic la școala din Vulcan,  este cea care i-a format și îndrumat pe micii artiști . Pentru Doina a fost ” copilul ei de suflet” o carte de vizită, în care a reunit cei mai telentați dintre copiii municipiului Vulcan, fiind un promotor al celor mai frumoase cântece și dansuri locale, a cules și a prezentat pe scenele naționale și internaționale, colinde și cântece unice din Valea Jiului, alături de personalități marcante ale folclorului românesc. Este păcat să nu recunoaștem și meritele celor care au susținut acest ansamblu, ce a schimbat chiar destinele multora dintre membrii lui.  Tandemul de la vârful administrației locale Ile- Stoica, din vremurile trecute, merită recunoștința noastră.

Iar eu, în calitatea mea de journalist, le-am promis sprijinul necesar,  să-i promovăm, pentru că, dacă ducem mesajul mai departe, acolo unde  trebuie, viitorul românismului, al tradițiilor și obiceiurilor, poate să dăinuie și prin micii noștri artiști, de acum!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share