30/11/2020

Guvernul PNL cântă prohodul României în timp ce stinge lumina!

PRO România atrage atenția că, în timp ce ministrul Finanțelor visează că realizează  în ultima perioadă lucruri „fantastice”, orașele dau faliment, școlile și spitalele nu mai au bani pentru a funcționa, iar în anumite zone există pericolul întreruperii iluminatului public.

Pensiile NU cresc – SE REDUC!

 În schimb CRESC TAXELE ȘI IMPOZITELE – și CRESC îMPRUMUTURILE!

Guvernul PNL Orban face în 2020-2021 exact ce au facut Traian Băsescu și Guvernul PDL în 2009 – 2010!

  1. TAIE PENSIILE (nu este vorba de o majorare, ci de o tăiere / chiar dacă abroga noua Lege a pensiilor adoptată și promulgată de Președintele Iohannis în 2019 – în baza vechii Legi a Pensiilor rămasă în vigoare 263/2010 pensiile oricum trebuiau indexate cu rata inflației (3,8% în 2019) și jumatate din creșterea salariului mediu brut (13 % in 2019) / indexarea trebuia plătită de la 1 Ianuarie (12 luni) – dar Guvernul Orban o face doar de la 1 Septembrie (doar 4 luni) = indexarea anuală este de 3,3% mai puțin și decît inflația!
  2. ANGAJAMENT FERM PRIVIND UN PROGRAM DRASTIC DE “AJUSTARE FISCALĂ” imediat după alegerile din decembrie (așa cum a promis în scris ministrul de finanțe Cîțu Agențiilor de Rating) = măriri de taxe și impozite (inclusiv TVA) și reduceri de cheltuieli (tăiere investiții și concedieri colective).
  3. Un gol de finanțare de 53 de miliarde RON ( peste 10 miliarde Euro) constatat de Comisia Europeană pentru sfârșitul anului 2019 – gol care nu poate fi acoperit direct de pe piața financiar bancară ( unde am păstrat cu greu ratingul BBB- cu perspectiva negativă – adică ultima treaptă înainte de JUNK) – ci doar prin împrumuturi instituționale ( FMI, BM, CE) evident cu condiționalități.

Ca să înțelegeți – după alegeri ( când dl Iohannis și dl Orban speră să păcălească oamenii să voteze PNL ) de la 1 Ianuarie 2021 vine PRĂPĂDUL GALBEN ( mai rău decat PRĂPĂDUL PORTOCALIU din 2010)!

În 2009 alegătorii de Dreapta (PDL – PNL) se declarau multumiți de măsurile de austeritate crezând că acestea îi vor afecta doar pe alegătorii de Stânga / dar în 2010-2011 exact antreprenorii, IMM urile și cei cu profesii liberale au fost cei mai loviți de creșterile de taxe și impozite (au ajuns în 2012 să voteze USL ca să aibă din nou măsuri economice și fiscale cu adevărat liberale)!

PRO Romania se va lupta în această toamnă în alegeri ca să evităm acestă catastrofă  și sperăm să fiți alături de noi în această bătalie pentru România!

Avem foarte multe semnale din teritoriu, acum și cei din  Asociației Orașelor din România (AOR), trag un semnal de alarmă asupra faptului că lipsa deschiderii la dialog a Guvernului lasă comunități întregi fără sprijin socio-economic, la limita subzistenței. Guvernul n-are nici urechi și nici ochi pentru cetățeni. Stă prost cu decontările cheltuielilor cauzate de coronacriză, dar și mai prost cu finanțarea drepturilor persoanelor cu handicap sau al asistenților personali ai acestora. De mai bine de trei luni, acest Executiv întârzie să vină cu un plan de măsuri sustenabile, cu o strategie care să fie discutată cu cei direct afectați de efectele coronacrizei. Deja s-au încins spiritele, am văzut și discuțiile în ceea de privește  ” războiul ” iscat pe tema formei administrative a Văii Jiului, putem  vorbi foarte mult  despre situația dezastruaosă prin care trece Complexul Energetic Hunedoara, lipsa sprijinului acordat mediului economico- social din județul nostru. Administrațiile locale resimt scăderi de peste 25% la încasări, lucru care afectează capacitatea de funcționare a școlilor, spitalelor și a altor servicii care deservesc local. Este o consecință firească a faptului că Executivul nu a sprijinit angajatorii și angajații. rav este că acest Guvern continuă să mintă românii că economia merge spre bine, însă realitatea este că suntem abia la intrarea în criză. Poveștile fantasmagorice ale PNL vor avea drept cost ani de provocări în toate sectoarele publice și private”, a  ținut să transmită deputatul  Sorin Marica.

Realitatea o vedem cu toții în prețurile tot mai mari la alimente, în medicamentele greu de găsit pe piață și în facturile pentru utilități, care vin în ciuda faptului că locurile de muncă și veniturile sunt suspendate.

Guvernul PNL cântă prohodul României în timp ce stinge lumina!

”Vreau să vă dau o veste proastă în premieră absolută și în exclusivitate. Mâine este o zi importantă pentru finanțele României și anume că una dintre agențiile de rating urmează să se pronunțe asupra perspectivei României. Acea agenție de rating a primit asigurări de la Guvernul României că nu cresc pensiile și că de la 1 ianuarie, după alegeri, după alegerile generale, se iau măsuri drastice fiscale și bugetare.

Deci pregătiți-vă pentru 2021, poate mai rău ca în SUA,  pentru că nu va fi vorba de rasism, ci de viața noastră a tuturor, iar PNL-ul o să prostească oamenii până la alegeri, iar mai apoi,  vor face ceea ce au promis agenției de rating”, a conchis președintele și fostul premier,  Victor Ponta în direct la România TV.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share