Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Guvernul României nu respectă legile propriei țări!

Legislativul României a aprobat o lege – cadru a salarizării bugetarilor, iar guvernul actual, proaspăt numit, caută ”ieșiri” pentru a nu acorda, în 2021 creșterile salariale legale.
Lovește, în principal, exact în acele categorii de personal care au fost deja discriminate prin modul în care legiuitorii au gândit sistemul de salarizare: infirmiere, brancardieri, îngrijitoare, registratori medicali, personal TESA (economiști, juriști, referenți), personal de întreținere (bucătari, liftieri, fochiști, spălătorese, operatori telefonie, muncitori calificaţi şi necalificaţi, mecanici), asistenți sociali, operatori calculator din cadrul serviciilor de ambulanţă şi UPU etc.
Nu iartă însă nici celelalte categorii de salariați care vor avea în continuare sporuri calculate prin raportare la salariul de bază din ianuarie 2018 (sporul pentru asigurarea continuităţii – pentru orele lucrate sâmbătă, duminică şi în sărbători legale, sporul de noapte/de tură, tariful orar pentru gărzile suplimentare ale medicilor şi sporul pentru orele de gardă).
Așadar, în plină pandemie, când sistemele de sănătate și cel de asistență socială sunt atât de greu încercate, guvernul tratează angajații din aceste domenii cu rea-voință, adâncindu-le dezamăgirea, sporindu-le stresul și afectând astfel capacitatea de muncă unor oameni deja epuizați după 11 luni de luptă continuă în prima linie a frontului pandemic.

Din perspectiva cetățeanului, indiferent ce persoane ocupă fotoliile de ministru și de premier, dacă instituția guvernamentală și-a asumat ceva, promisiunea trebuie respectată!

În discuțiile din ultimele patru luni pe care Federația SANITAS le-a purtat cu reprezentanții Ministerului Sănătății, ai Ministerului Muncii, ai Ministerului Finanțelor Publice și cu primul-ministru, ni s-a garantat că există resurse financiare pentru asigurarea creșterilor salariale prevăzute de lege începând cu 1 ianuarie 2021 şi pentru calcularea sporului de condiţii prin raportare la salariul aflat în plată. Dintr-o dată, aflăm că nu sunt bani la buget!
Guvernul României discriminează!
Actualii guvernanți declară că nu sunt resurse financiare suficiente pentru Sănătatea și Asistența socială din România.
Noi, SANITAS, cerem Guvernului României să respecte legislația acestei țări!
Cerem guvernului să învețe lecția crizei sanitare pe care o traversează întreaga lume și să acorde importanța cuvenită Sănătății și Asistenței sociale!
Cerem să asigure resursele necesare bunei funcționări a celor două sisteme, inclusiv pentru salarizarea corectă și nediscriminatorie a angajaților care se află, de mai bine de unsprezece luni în lupta cu noul coronavirus!
“Subprefectul cunoștea problemele salariale din spital, și ne-a asigurat că va transmite revendicarile noastre Guvernului. Am solicitat și convocarea Comisiei de Dialog Social. Zilele acestea urmează să avem întrederi cu toți parlamentarii din Județul Dâmbovița.”A mai declarat liderul sindical Corneliu Stănică
Distribuie acest articol Oficial Media
Share