Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Hai, S1mona! Primul trofeu de Grand Slam. Astăzi vei câștiga!

Hai, S1mona! Primul trofeu de Grand Slam. Astăzi vei câștiga! Simona Halep a avut un traseu mai greu până în finala French Open, faţă de adversara ei din ultimul act, Sloane Stephens.

Românca a fost nevoită să stea pe teren o oră şi 13 minute în plus faţă de câştigătoarea US Open. Simona Halep, locul I WTA are opt ore şi 45 de minute petrecute pe teren până la finală, cu adversare mult mai incommode și mai bine clasate decât Stephens.

Primul trofeu de Grand Slam

Majoritatea fanilor susțin că aceasta este finala pe care o va câștiga românca, un grand slam pentru prima dată în carieră: ”Hai, S1mona! Primul trofeu de Grand Slam. Astăzi vei câștiga!”

Sloane Stephens a declarat joi că abia aşteaptă să joace finala de la Roland Garros contra Simonei Halep, subliniind că acesta este turneul ei favorit.

„Este turneul meu favorit, sunt fericită să fiu în finală, abia aştept să joc în ultimul act”, a declarat Stephens la Eurosport, după victoria cu Madison Keys. Stephens s-a impus într-o oră şi 17 minute. Ea a întrecut-o pe Keys şi în finala US Open de anul trecut, scor 6-3, 6-0.

Românca are palmares pozitiv în întâlnirile cu Stephens, câștigând cinci dintre cele șapte meciuri jucate. Unul dintre meciuri a fost chiar la Roland Garros, în 2014.

Presa străină

„Simona Halep trece cu brio un nou test mental și este un moment-cheie pentru ea, având în vedere cum s-a terminat finala de la Roland Garros din 2017. Ultimele 12 luni au fost pentru Halep unele de învățare a unor lecții despre cum să fie mai agresivă și mai rezistentă mental sub presiune. Aceste două lecții au ajutat-o să strălucească mai ales în victoria de azi. Simona a fost la înălțime”,scrie WTA.

Simona este mult mai experimentată şi are în palmares 16 trofee WTA câştigate, în vreme ce Sloane a triumfat numai de şase ori, însă între titlurile ei s enumără şi un Grand Slam, câştigat anul trecut la US Open, după o revenire spectaculoasă în circuit.   Simona este numărul 1 mondial şi va rămâne pe această poziţie indiferent de ce se va întâmpla azi. Stephens a început Roland Garrosul pe locul 9 WTA, dar de luni va fi numărul 4 mondial, cea mai bună poziţie pe care a ocupat-o în cariera ei.

„Simona este în finala French Open, după o victorie impresionantă în fața lui Garbine Muguruza. Muguruza nu pierduse niciun set la acest turneu până când s-a lovit de numărul 1 mondial. Halep este acum la o victorie distanță de primul titlu de Grand Slam”, scrie Tennis.com.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share