Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Halloween cu droguri

La data de 28.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, respectiv efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive și trafic de droguri de risc și mare risc.

Cu privire la primului inculpat s-a reținut că, în octombrie 2023, a introdus fără drept, în țară, din Spania, pe cale rutieră, cantitatea de peste 400 grame canabis, destinată comercializării cu ocazia organizării unei petreceri tematice.
De asemenea, la data de 28.10.2023, a deținut, în locuință, în scopul consumului propriu, cantitatea de aproximativ un gram canabis.

În sarcina celui de al doilea inculpat s-a reținut că, în perioada ianuarie 2022- mai 2023, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, fără a deține autorizație de la ANSVSA, a manipulat și distribuit substanțe psihoactive, din clasa catinonelor, pentru sume cuprinse între 50 și 500 lei.


Totodată, în perioada mai – octombrie 2023, în mod repetat, a deținut și a vândut diferite cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal).
Au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Cluj, fiind identificate și ridicate cantitatea de peste 400 grame canabis (muguri) disimulată în interiorul unui corp de canapea, 2 pungulite cu substanta cristalină (3-CMC), comprimate de Diazepam, 4 telefoane mobile, un cântar de mare precizie, 3 dispozitive amovibile de stocarea a datelor, suma de 8000 de lei și  mai multe ustensile folosite pentru consumul de droguri, toate cu urme de substanță.

 

În cursul zilei de 29.10.2023, a fost sesizat  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de  arestare preventivă inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj.
La acțiune au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj și un echipaj chino-tehnic din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin