28/01/2021

Happy Thanksgiving…. Voi pentru ce sunteți recunoscători?

Americanii și  canadienii  sărbătoresc ZIUA RECUNOȘTINȚEI, sau Thanksgiving, o sărbătoare anuală care a devenit oficială în 1863, în timpul Războiului Civil.

Dacă aruncăm un ochi în cărțile de istorie, Thanksgiving datează din secolul 17, fiind numită Sărbătoarea Recoltei, iar abia în 1863, în timpul Războiului Civil, a devenit o sărbătoare federală oficială. Recunostință și rugăciune către Tatăl nostru binefăcător, care sălăsluiește în Ceruri în a patra zi de joi din Noiembrie.”, a spus Abraham Lincoln, cel care a ridicat această tradiție la nivel de sărbătoare, conform historia.ro.

Ziua Recunoștinței vine odată cu pelerinii care au început să mulțumească pentru recoltele bogate apărute în ciuda unor ploi torențiale, prin niște slujbe special organziate la biserică. Americanii au transformat-o într-un eveniment național în cadrul căruia oamenii au parte de un weekend prelungit, având zilele de joi și vineri libere. Faptul ca toată lumea încearcă să ajungă acasă, pentru a se revedea cu familia, rezultă, din păcate, într-un mare haos în trafic, Thanksgiving fiind și una dintre zilele din an cu cele mai mari întârzieri în aeroporturi. Sărbătoarea Mulțumirii sau a Recunoștinței (Thanksgiving) este un moment de pregătire pentru bilanțul de la sfârșitul fiecărui an. Dacă trebuie să dăm socoteală Cezarului de veniturile noastre, cu atât mai mult ar trebui să ne încheiem conturile relației noastre cu Dumnezeu. Bineînțeles, încheierea unui bilanț are de-a face cu regretele, restanțele și rezervele pe care le crează neîmplinirile noastre spirituale. Greșelile prin comitere și omitere în raport cu Domnul și cu semenii, lipsa de atașament față de lucrarea lui Dumnezeu și implicarea exagerată în alte priorități care n-au avut de-a face cu Împărăția lui Dumnezeu ș.a.m.d. Însă, tuturor acestora le va veni rândul puțin mai târziu.Dar, ce înseamnă să-I mulțumim lui Dumnezeu, să-I fim recunoscători?În primul rând, a-I mulțumi lui Dumnezeu este… a-I mulțumi! Chiar între oameni, ei își spun ”mulțumesc” unii altora, fiind astfel recunoscători și recunoscând binele care li s-a făcut.
A fi recunoscători Domnului înseamnă a recunoaște ceea ce face El pentru noi adică, de fapt, totul!
Apoi, a-I fi recunoscători Domnului, înseamnă a mărturisi lucrările Sale în viețile noastre. Oare nu merită El să fie lăudat? Nu trebuie să știe toți cum lucrează El?
În fine, a-I mulțumi lui Dumnezeu înseamnă… a-L mulțumi pe Dumnezeu prin felul nostru de viață sfântă,  care să-L onoreze!

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share