Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Horticultura SA și-a angajat avocet împotriva directorul acesteia, Andrei Drăgilă

Consiliul de Administrație al Horticultura SA precizează că a angajat un avocat pentru a apăra societatea în procesele intentate de directorul acesteia, Andrei Drăgilă
În legătură cu afirmațiile publice ale doamnei consilier local Roxana Iliescu și domnului consilier local Radu Țoancă, Consiliul de Administrație al SC Horticultura SA face următoarele precizări.
Consiliul de Administrație al SC Horticultura SA a decis, cu majoritatea voturilor, angajarea unor servicii juridice în două dosare în care directorul executiv Andrei Drăgilă a dat în judecată societatea pe care o conduce.
În fapt, Andrei Drăgilă, directorul executiv, împreună cu foști membri ai Consiliului de Administrație (CA) Gaiță Ionuț Sorinel, Sandu Diana Maria, Olteanu Ramona Isabela, Popovici Adina Cosmina au contestat, în instanță revocarea lor din Consiliul de Administrație, în urma Hotărârii AGA, reprezentând Consiliul Local al Municipiului Timișoara, din data de 18.05.2021.
În al doilea dosar, Andrei Drăgilă directorul executiv, a dat în judecată SC Horticultura SA solicitând anularea Avertismentului pentru încălcarea Codului de Etică profesională a SC Horticultura SA. Acest avertisment i-a fost aplicat, cu majoritatea voturilor administratorilor companiei, pentru că în ședința din 5 iulie 2021 a avut un comportament necivilizat, iar în data de 7 iulie s-a manifestat necivilizat față de președintele CA, dna Anca Megan.
Consiliul de Administrație a avut în data de 4 august 2021 o discuție cu avocatul SC Horticultura SA, în care acesta i-a informat pe membri următoarele: el nu poate semna intampinarea avand un raport convențional cu una dintre părțile reclamante și că dl director Andrei Drăgilă este incompatibil să reprezinte Societatea, având în vedere poziția de reclamant.
În consecință, Consiliul de Administrație a decis cu majoritatea voturilor contractarea, în regim de urgență a unui avocat pe bază de ofertă directă în vederea pregătirii și depunerii întâmpinării și mandatarea Președintele Consiliului de Administratie, d-na Anca Megan, pentru semnarea contractului de asistență juridică, în ședințele din 4 august și 13 august, pentru cele două dosare. Deciziile au ca fundament juridic art. 143 indice 2 alin. (4) teza finală din Legea nr 31/1990 care prevede că Consiliul de Administrație reprezintă societatea în raport cu terții și în justiție (1) și CA păstrează atribuția de reprezentare a societății în raporturile cu directorii (4) .
Președintele Consiliului de Administrație a încheiat un contract de servicii juridice în valoare de 7500 de lei pentru reprezentarea Horticultura SA în cele două procese ce i-au fost intentate de directorul executiv al Horticultura SA, sl Andrei Drăgilă.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share