Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat!

   La 14.13 min…Lumina Sfântă a coborât peste Lume!
Putem spune acum fraților credincioși ortodocși, greco-catolici, armeni şi neoprotestanți să primiți în suflet Lumina Învierii şi bucuria deplină prilejuite de Sărbătoarea pascală! HRISTOS A ÎNVIAT! Adevărat a Înviat!

Ați apucat să trimiteți această urare celor dragi și așteptați să o primiți în schimb?

Dacă veți căuta să cumpărați o felicitare cu această urare, să alegeți una cu iepuraș – Iepurașul este responsabil la departamentul cadouri. Un iepuraș fericit este tot ce ne dorim. Marketologii iscusiți au reușit în doar cîțiva ani să ne pună un iepure pe masa,  în loc de jertfa lui Hristos. Oamenii nu-și mai spun ”Hristos a Înviat”, ci își doresc ”un Paște fericit”.

Pentru a înțelege sensul acestei mutații trebuie să cunoaștem mai întîi sensul cuvîntului ”paște”.

Paștele înseamnă trecere și de la Moise,  la Hristos s-a referit concret la trecerea poporului evreu prin Marea Roșie, care a presupus întreaga suferință a drumului de la robia egipteană la eliberare.

Suferința poporului evreu, cu morțile aferente, cu zbuciumul traversării pustiului, au preînchipuit suferința lui Hristos, patimile Sale și moartea pe Cruce care au culminat în învierea Sa.

”Paștile Domnului”, așa cum cîntăm în Canonul Învierii, este trecerea ” din moarte la viață și de pe pămînt la Cer”.

Este de la sine înțeles că ”trecerea” prin patimă și moarte nu poate fi fericită, ci numai Învierea este prilej de bucurie.

În accepțiunea creștină,  fericirea este o stare de grație, condiția sfinților, încununarea virtuților, răsplata veșnică, creșterea întru asemănarea cu Hristos.

Formula ”sărbători fericite”, ”Paște fericit” este o noutate a lumii, care consideră că fericirea,  este o masă bogată, un drum spre picnic fără ambuteiaje, o revedere a neamurilor. Nu veți găsi această urare,  nicăieri în tradiția de două mii de ani a creștinismului.

De la Hristos încoace,  creștinii își spun ”Hristos a Înviat” aceasta este vestea care a schimbat lumea, care a cutremurat iadul și a deschis cerurile.

A spune ”Hristos a Înviat!” și a răspunde ”Adevărat a Înviat!” este adevărata mărturisire de credință, însumarea Evangheliei în două cuvinte, îndeplinirea poruncii propovăduirii.

Să ne împodobim sufletul cu bucuria praznicului și să avem comuniune sfântă cu toți: pe cei dragi ai noștri să îi iubim, pe cei ce ne greșesc să îi iertăm, pe cei lipsiți să îi miluim și, având inima luminată de Hristos cel Înviat, să răspândim în jurul nostru pace și bunăvoire.

Nu vă temeți și nu vă rușinați să vă spuneți ”Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat!”.

Desigur, dacă aveți această convingere.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share