Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Iată ce ascundea de toți, marele actor Louis de Funès!

Există o categorie de oameni speciali care pot îndrăgosti publicul în sine în doar câteva secunde. O simplă apariție a lor în film este în stare să confere acelui film un statut cu totul deosebit. Un astfel de om este actorul francez Louis de Funès, care și peste jumătate de secol este la fel de iubit și apreciat.

Numele Louis de Funès întotdeauna este asociat cu comedia și voia bună. El este unul dintre puținii oameni care și-au creat stilul lor aparte de actorie, absolut inconfundabil. În filme, Louis a fost mereu vesel și îi făcea pe oameni să râdă, Dar cum rămâne cu viața as personală? Cu părere de rău, aici lucrurile stau diferit…
În viața de zi cu zi Louis de Funès a fost un om de nesuferit. Deși avea un mare talent, caracterul lui era foarte prost. Aceasta s-a văzut încă din copilărie – Louis învăța rău la școală și deseori era alungat după ușă din cauză că parodia învățătorii.
De fapt, el a fost alungat mereu din toate locurile: din atelierul de croitorie – pentru că arunca cu ace în vrăbii, din fotoatelier – pentru că a organizat un incendiu, din salonul de pălării – după ce a aruncat în administratorul salonului cu un pahar cu apă.
La început regizorii nu îl luau în serios, pentru că spuneau despre el că este un simplu clovn. De aceea, primul rol serios Louis de Funès l-a primit abia după ce a trecut de vârsta de 40 de ani.

Până atunci el mai reușise să lucreze în calitate de curățător de încălțăminte, decorator de vitrine și multe altele. Însă toate acestea erau nimicuri sub care se ascundea un talent extraordinar.
Deși a început să facă bani mari după ce a devenit celebru, Louis mereu era zgârcit și iubea să se certe cu vânzătorii pe seama prețului celor mai banale produse. De multe ori îi trimitea pe copii înapoi la piață să întoarcă produsele cumpărate, când credea că sunt prea scumpe.

De asemenea, el mereu purta cu sine cheile de la tot ceea ce se putea încuia în casă – pentru ca nimic să nu se fure.
Cu toate acestea, Louis de Funès dădea mulți bani pentru filantropie. La fiecare Crăciun el cumpăra copiilor din orfelinatele din apropiere jucării.

Se știe că vecinii lui Louis nu au putut trăi liniștiți până când acesta nu a trecut cu traiul în afara orașului: dacă după ora 22:00 Louis auzea un sunet cât de mic la vecini, acesta chema poliția și cerea să fie despăgubit material pentru ”gălăgia insuportabilă”.


Louis de Funès nu-I ierta pe cei care aveau vreo vină cât de mică față de el. Astfel, odată el a refuzat să joace într-un spectacol de binefacere, pentru că organizatorul spectacolului cândva nu și-a oprit mașina ca să-l salute.
Deosebit de insuportabil Louis de Funès devenea mai ales după ce se întorcea de la filmările unei noi comedii. Cel mai mult aveau de suferit copiii sai, pe care Louis îi numea mereu măgari. Într-un final ,aceștia nu au vrut să devină actori: cel mai mare fiu a devenit chirurg, iar cel mai mic – pilot.
Anul 1975 a fost un an crucial în viața lui Louis de Funès. El a suferit un infarct miocardic. Deși îi era interzis să mai joace un rol din cauza problemelor de sănătate, Louis de Funès nu a ținut cont de indicațiile doctorilor.

În 1982 ,marele actor, cel care a făcut la vremea sa să se țină de burtă toată Europa, a plecat în veșnicie.

Sursa: perfectmedia.tv

Distribuie acest articol Oficial Media
Share