Idei pentru activități distractive: ține-ți copiii ocupați în perioada vacanțelor

În weekend sau în vacanțe auzi de fiecare dată același refren din partea copiilor tăi: „M-am plictisit”… Dar ce vei reuși să-i pui să facă? Pentru că trebuie să fie ținuți ocupați, acești mici spiriduși hiperactivi! Nu intra în panică, avem căsuța cu jucării.

Activitățile ludice sunt activități care intră în joc, ideea fiind să îmbine utilul cu plăcerea, să îmbine învățarea și divertismentul. Stimularea creativității și imaginației este o joacă de copii! Copiii tăi au plănuit să se distreze în timpul liber, asta e bine, e în program! Ce activități să le oferi pentru a-i invita să petreacă timp în aer liber? Ce activități sunt oferite la creșă sau grădiniță și cum te poți inspira din ele acasă? Recreative, culturale, senzoriale sau artistice: aruncă o privire asupra ideilor de activități distractive pe care să le oferi copiilor tăi!

Activități distractive în interior pentru zilele ploioase

Pentru a te distra cu familia, uneori trebuie să știi să scapi de plictiseală. Este vorba de dezvoltarea tuturor simțurilor, de la orice bebeluș, prin activități educative grozave. Rimele de creșă, diferitele zgomote (din casă sau descoperite în natură) sau inițierea la instrumente vor încanta auzul celor mici. Sună lingurile pe tigăi, agită borcanul cu paste sau cântă la un instrument, toate sunt bune pentru înțelegerea diferitelor sunete. Cât despre atingere, ai de ales între plastilină sau nisip kinetic. Deschide borcanele și urmărește-ți copiii cum o fac. Mâinile experte își dezvoltă motricitatea fină cu o viteză vertiginoasă. Oferă forme pentru prăjituri, dacă simți că sunt suficient de agile, și admiră opera de artă! Gâdilă-le simțul mirosului cu un atelier de testare orb: scoate borcanele mici de mirodenii și pune-i să adulmece tot ce ține la îndemână: cimbru, scorțișoară, rozmarin… Huuuum, frumoasele descoperiri. Nu le vor putea numi neapărat, dar își vor aminti. Și lasă-i să guste dacă au chef. Pentru a încheia această călătorie inițiatică, vei onora picturi ale marilor maeștri, tocmai pentru a-ți impresiona micii artiști. Reproducere de picturi celebre ar trebui să-i țină ocupați o vreme. Mai ales că totul este permis: vopsea pentru degete, sclipici, lipici și autocolante!

Activități distractive la grădiniță de copiat acasă

Cum îți ocupi copiii în zilele ploioase când ești blocat în casă? Este un puzzle care trebuie rezolvat în mod regulat. Din fericire, grădinița este acolo să îți dea idei! O jumătate de oră de liniște? Scoate puzzle-urile! Există șanse mari ca un copil să fie complet absorbit de această activitate la care nu este întotdeauna gândită.

Imediat ce piesele sunt puse deoparte, optează pentru un atelier de artizanat și bricolaj: lipici, foarfece, șabloane, carton, panglici, bucăți de hârtie, creioane colorate… Un adevărat ritual. Odată ce totul este întins pe masă (protejat de ziar sau de o față de masă) lasă magia să se întâmple. Atât timp cât masa este protejată, profită de ocazie pentru a le prezenta celor mici jocuri senzoriale. Umple orice recipient cu făină, griș, orez, nuci… și privește-i cum își înfundă mâinile curioase în el. Fericire garantată!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share