Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

ELVEȚIA unde populația civilă este înarmată până în dinți

Oficial, nimeni nu a spus care este cel mai înarmat stat din lume. Nu este SUA, Rusia, Israel sau Coreea de Nord.
Chiar și cu statutul neutru al țării, nefiind membră a U.E,  moderna Confederația Elvețiană poate deveni destul de un adversar formidabil într-un conflict militar. Potrivit legii elvețiene, forțele armate ale acestei țări există cu un scop comun: pentru a asigura securitatea și integritatea teritoriului statului.
Forțele armate elvețiene sunt compuse din două elemente principale: aeriene și terestre. În luptă Armata 9 include brigazi de destinație (2 rezervor, alpine 3, 4 infanterie). Structura forțelor aeriene sunt compusi elicoptere de luptă, precum și sisteme de apărare sol. Structura Confederației Elvețiene Armatei se caracterizează prin compactitatea și eficiența interacțiunii tuturor elementelor sale. Cele mai multe unități sunt gata de luptă-alpin, infanterie de munte brigadă. Astăzi, nu există analogii de astfel de unități din lume, cu astfel de sarcini specifice.
Sistemul miliției presupune un militar obligatoriu absolut pentru populația masculină. Serviciul are loc în sistemul de colecții permanente de mai multe ori pe an. Astfel, armata elvețiană, care a numărat 120 de mii de militari, completate de trupele de rezervă în valoare de 80 de mii de oameni. Anterior, cifra a fost mult mai mare. Toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani sunt militari, care călătoresc în mod regulat taxele militare. Timpul total al tuturor taxelor nu depășește un an (260 de zile). Armata Elveției, al căror număr nu este doar mare, și colosală, permite un mod alternativ special pentru a servi Confederației. Un tip alternativ de servicii poate fi ales pe baza credințelor religioase, de sănătate concepute sau alte aspecte. Există următoarele alternative:  Apărarea civilă bine dezvoltată în Confederația Elvețiană, prin urmare, de servicii în acest domeniu, de fapt,este aceeași armată, doar procesul de trecere mult mai ușor și  alternativa cel mai frecvent utilizate, cum ar fi serviciul public. Linia de jos este că oamenii de peste o anumită perioadă de timp desfășoară activități utile, care nu necesită aptitudini speciale: vehicul de plumb, care lucrează în spitale, etc. Este o țară europeană unde armata și populația sunt invizibile, iar fiecare bărbat este și soldat. Un stat care-ți dă un pistol gratuit după ce împlinești 50 de ani și care te roagă să cumperi o armă oarecare,  dar cu reducere. Este o țară care poate să mobilizeze în patru ore o armată de 650.000 de soldați, iar în două zile, o armată de 1.7 milioane de soldați. Pentru comparație, SUA poate mobiliza doar 1.3 milioane de soldați.
Această țară ultra militarizată este amplasată pe un relief foarte muntos, unde munții sunt ca zidurile unei cetăți, iar în stânci sunt săpate nenumărate tuneluri, care permit să ajungi în orice colț al țării, fără a fi văzut de cineva. Acest stat puternic militarizat, se află acolo unde niciodată nu te-ai fi putut aștepta, exact în inima Europei. Este vorba despre Elveția! O țară care a avut și are un plan de apărare foarte bine pus la punct care o face foarte greu de cucerit. Podurile, șoselele și căile ferate au fost construite în așa fel să poată fi detonate de la distanță ca să nu lase inamicului să le folosească.
În caz de atac, tactica lor oficială de apărare este să abandoneze orașele și să se retragă refugieze în munți, unde elvețieni au construit peste 26.000 de buncăre și fortărețe de apărare camuflate și bine conectate între el prin tuneluri.
În caz de război nuclear, Elveția e singura țară din lume care suficiente adăposturi antiatomice pentru 114% din populație, adică 8,6 milioane de buncăre, unde pot ajunge toți elvețienii și foarte mulți refugiați. Orice bărbat elvețian este obligat să facă armata care durează doar trei luni și, în 72 de ore, este mobilizat. Însă, acest timp este suficient pentru a transforma un tânăr petrecăreț, într-un bărbat responsabil. După aceste trei luni, tânărul primește o armă, o conservă și o uniformă militară, pe care acesta le ia acasă. Periodic, bărbații elvețieni sunt rechemați în armată, pentru a nu uita cunoștințele și abilitățile militare acumulate.
Până la 32 de ani, un bărbat elvețian este rechemat în armată de șapte ori, unde trebuie să stea câte trei săptămâni. În următorii 10 ani, el va mai fi rechemat încă de trei ori, pentru două săptămâni, iar încă peste 10 ani, o dată pentru două săptămâni.
Când elvețianul împlinește 51 de ani, el este eliberat oficial de serviciul militar și este obligat să întoarcă statului arma și uniforma. La fel și conserva. Nimeni nu poate refuza serviciul militar, nici măcar milionarii și bancherii.  Elveția este o țară care are doar 300 de km în lungime şi un buget militar de 7,5 miliarde de dolari, dar dispune de 800 de tancuri și blindate și de 350 avioane militare! Populația civilă este înarmată până în dinți.
Astfel, s-a calculat că elvețienii dețin absolut legal acasă la ei, 1,5 milioane de semi-automate și 2 000.000 de pistoale. În Elveția, numărul poligoanelor de tir este egal cu numărul cafenelelor. Poate și din aceste considerente militare, nici măcar Hitler nu a avut curajul să atace Elveția! Armata elveţiană a interzis folosirea unor servicii de mesagerie precum Whatsapp, Signal sau Telegram în operaţiuni de serviciu, preferând în schimb o aplicaţie naţională, a declarat, în luna ianuarie 2022 un purtător de cuvânt, confirmând o informaţie apărută în cotidianul Tages-Anzeiger. La sfârşitul lunii decembrie 2021, armata elveţiană a trimis un e-mail tuturor comandanţilor şi şefilor de Stat Major, cerându-le militarilor ”să aleagă serviciul elveţian de mesagerie Threema şi să nu mai folosească alte aplicaţii pentru comunicaţiile pe telefoanele private în timpul operaţiunilor de servici” , a dezvăluit publicaţia elveţiană de limbă germană. ”Recomandarea se aplică tuturor, inclusiv recruţilor care urmează pentru prima dată serviciul militar, dar şi celor care revin pentru aşa-numita perioadă a cursurilor de repetiţii” , a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Reist. În Elveţia, recruţii trebuie să revină cu regularitatea în armată de-a lungul anilor pentru a se antrena. Chestiunea utilizării serviciilor de mesagerie a apărut în special în timpul operaţiunilor legate de COVID-19 pentru a sprijini spitalele şi programul de vaccinare la care pot fi chemaţi să participe recruţii, a declarat el.Deja utilizată în instituţiile publice din Elveţia, serviciul de mesagerie Threema este considerat mai sigur în privinţa protecţiei datelor, în timp ce alte aplicaţii, de exemplu Whatsapp, sunt supuse Cloud Act, legea din SUA votată în 2018 care, printre altele, le permite judecătorilor americani să dispună accesul la date deţinute de operatori americani, chiar dacă acestea se află pe servere în afara SUA. Spre deosebire de servicii de mesagerie precum Whatsapp, proprietate a companiei americane Meta (fostă Facebook), Threema nu este gratuit, dar armata elveţiană va asigura costul descărcării aplicaţiei, care se ridică la patru franci elveţieni (3,85 euro) pe utilizator.Cu sediul la Pfaffikon, în cantonul Schwytz, la sud de Zurich, serviciul de mesagerie instant Threema este conceput pentru a genera cât mai puţine date despre utilizatorii săi, precizează compania pe site-ul său. Comunicaţiile sunt criptate de la un capăt la altul, iar utilizatorii nu trebuie să îşi conecteze ID-ul la un număr de telefon sau la un e-mail, precizează compania elveţiană, care susţine că are 10 milioane de utilizatori, dintre care două milioane pentru serviciul său de mesagerie destinat folosirii într-un cadru profesional.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share