Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Împreună împotriva violenței de gen și a traficului de persoane!

Manifestare a violenței de gen, traficul de persoane nu cunoaște granițe, iar potrivit datelor ONU, 70% dintre victimele traficului de persoane sunt femei și fete.
 Întâlnirea dintre reprezentanții Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) și Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane (ANTIP) vine în sprijinul consolidării colaborării dintre cele două instituții guvernamentale și a formulării unui răspuns coordonat și integrat în ceea ce privește intervențiile și măsurile de sprijin pentru victimele violenței de gen și traficului de persoane.
 La întâlnire au  participat Luminița Popescu- secretar de stat ANES și Cristina Stepănescu- directoare ANITP,  Monaliza Cîrstea – directoare ANES și Eliodor Tanislav-  comisar șef de poliţie – șeful  Unității de Implementare Programe şi Relaţii Internaţionale.
 „Aflat la intersecția domeniilor de activitate ale ANES, problematica traficului de persoane reprezintă o preocupare constantă de la nivelul Agenției. Linia telefonică gratuită 0800500333 este dedicată atât victimelor violenței domestice, discriminării, dar și traficului de persoane, iar consilierele din cadrul call-center sunt pregătite de intervenție, având formare specializată pentru abordarea victimelor”, a declarat  Luminița Popescu, secretar de stat al ANES.
 În cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte privind: raportările către instituțiile europene și internaționale, cooperarea și intervenția integrată în sprijinul victimelor, accesarea serviciilor sociale și a serviciilor de sprijin, furnizarea de sprijin prin intermediul liniilor telefonice complementare și dedicate de la nivelul celor două instituții, elaborarea și implementarea politicilor publice specifice.
 De asemenea, s-a decis încheierea unui parteneriat între cele două instituții, care să asigure o mai strânsă colaborare și o serie de direcții concrete de acțiuni.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share