Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Târgul de Paște din Craiova își menține locul I în clasamentele europene de specialitate, conform site-ului European Best Destinations

53.860 euro au costat toate cele 56 de elemente de butaforie de la Târgul de Paște! Unele mari de cinci metri și de peste 250 kg greutate!
Desfășurat în perioada 1 aprilie – 1 mai 2023, în Parcul Nicolae Romanescu, Târgul de Paște devine, asemenea celui de Crăciun, un reper de atracție turistică, generator de venituri către bugetul local, cu beneficii aduse întregii comunități, care depășesc deja sumele investite de autoritatea locală.
Așa cum se procedează pentru orice achiziție, toate cheltuielile efectuate pentru organizarea Târgului de Paște au fost supuse procedurilor de achiziție publică, cu etapă de prospectare a pieței și cu respectarea tuturor etapelor prevăzute de legislația în vigoare, acestea putând fi verificate și vizualizate de oricine este interesat în SEAP – sistemul electronic de achiziții publice.
Astfel, prospectarea pieței s-a făcut la trei companii din România, care fabrică elemente de butaforie, solicitându-se produse care să respecte tematica evenimentului din Craiova – Alice în Țara Minunilor, dar și toate criteriile de calitate și siguranță, impuse de legislația în vigoare. Fiind un eveniment în aer liber, dedicat copiilor, toate piesele trebuie să prezinte siguranță pentru copii, să fie ignifuge, realizate din materiale speciale, cu grad ridicat de rezistență la UV, intemperii și la acte de vandalism, iar materialele utilizate nu trebuie să afecteze sănătatea oamenilor şi trebuie să respecte toate normele în domeniu, de protecţia mediului etc. De asemenea, având în vedere că produsele sunt expuse pe domeniul public pentru o perioadă lungă de timp, fiind accesibile tuturor categoriilor de vârstă, criteriile de siguranță pentru utilizarea de către copii au fost obligatorii, iar garanția oferită trebuie să fie de minim 24 luni.
În total, autoritatea locală a solicitat oferte de preț pentru 56 de elemente de butaforie, cu dimensiuni diferite – de la un metru la aproximativ cinci metri, dar și greutăți diferite, fiind produse care ating și peste 250 kg/piesă. În plus, toate piesele trebuie să respecte tematica târgului, inclusiv piesele de șah, de exemplu. Ca să oferim doar câteva exemple, iepurii din spumă poliuretanică au fiecare înălțime de patru metri, iar soldații de la intrarea în amplasamentul târgului au o greutate de peste 100 kg/buc. și o înălțime de aproape șase metri fiecare. Ciupercile au câte doi metri înălțime și peste 100 kg/buc., iar Alice – realizată din materiale speciale, care să ofere toate măsurile de siguranță prevăzute de legislație, are o înălțime de aproape cinci metri și o greutate de peste 250 kg.
Estimarea tuturor celor 56 de elemente de butaforie ce fac parte din conceptul Târgului de Paște s-a făcut pe baza celui mai mic preț, iar suma totală rezultată în urma procedurilor de achiziție publică a fost de 53.860 euro.
”Beneficiile aduse întregii comunități se văd, însă, chiar dacă suntem abia la mijlocul evenimentului.
Primăria Craiova va încasa venituri din taxele de ocupare a domeniului public, achitate de comercianții selectați în cadrul târgului; din taxa hotelieră; din parcările cu plată; dar și din impozitele provenite la bugetul local de la companiile care activează în domeniul HORECA. De asemenea, toate elementele de butaforie vor fi reutilizate ulterior în diferite spații publice și pentru alte evenimente organizate Primăria Craiova, instituțiile din subordine sau de parteneri ai Municipalității. În acest sens, există deja solicitări de la diferite unități de învățământ din Craiova care doresc să le ofere copiilor, după Paște, o expoziție cu elemente de butaforie din târgul de Paște.
Unul dintre cele mai importante câștiguri pentru municipiul Craiova, dar greu de cuantificat, este dat de promovarea și notorietatea făcute municipiului Craiova la nivel național și internațional, datorită locului întâi în clasamentul celor mai frumoase târguri de Paște din Europa” au trasmis cei din Primăria Craiova.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share