Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

În anul 2024, România are nevoie de o schimbare iar aceasta nu se poate face, decât cu oamenii implicați

Vicepreşedintele Partidului Umanist Social-Liberal, europarlamentarul Maria Grapini, a declarat, ieri  la Timişoara, într-o conferinţă de presă, că ”ţinta formaţiunii în alegerile locale de anul viitor este un procentaj de 7%.”

Pe lângă informațiile legate de activitatea sa  de europarlamentar,  Maria Grapini a spus în intervenția pe care a avut-o  că se fac încă analize, dacă formațiunea politică pe care o reprezintă, va merge în alianță anul viitor cu PSD.

”  Toate politicile noastre umaniste sunt cu oameni și pentru oameni. Politica noastră este ca în decembrie, să facem o analiză şi un consiliu naţional să vedem cum stau toate judeţele, iar cel târziu în ianuarie 2024 se va lua decizia dacă vom merge singuri în alegerile locale de anul viitor sau în alianţă cu PSD. Am reuşit să conving un om de afaceri apolitic, pe Ştefan Belenco, pe care l-am numit preşedinte al filialei Timişoara a PUSL, să vină alături de noi.

Acum, şansa organizaţiei municipiului Timişoara este să crească foarte sănătos şi bine, sub conducerea acestui lider care şi-a asumat să intre în politică. Este dorinţa mea ca oamenii de afaceri,  care au reuşit în business, ce  au 40-45 de ani, să se implice. Dacă sunt nemulţumiţi de politicile publice, trebuie să intre şi să fie înlocuiţi,  cei care nu sunt performanţi. În alegerile locale vrem un scor de 7%”, a subliniat  Maria Grapini.

Aceasta a spus  în intervenția sa, ca partidul este alături de oameni și trebuie să fie alături de oameni întotdeauna prin fapte,  așa cum au fost obișnuiți cetățenii.

“Noi am respectat toate sărbătorile tradiționale. Noi ajutăm mult, ne ducem la familiile mai puțin înstărite și oferim ce putem de Paște, de Crăciun. Mergem la oamenii mai în vârstă,  le acordam sprijin”.

Și  Titu Bojin, președintele PUSL Timiș  a  precizat că filiala județeană a ajuns la 82 de organizații în 99 de comune și numărul membrilor a crescut la aproape 1.100, dintre care,  peste 200 sunt în cadrul PUSL Timișoara.

“Suntem în grafic cu ceea ce ne-am planificat încă de la revenirea mea ca președinte al PUSL Timiș. Mă bucur că organizația Timișoara se întărește tot mai mult și cetățenii sunt interesanți să se înscrie în partidul nostru. Filiala Timiş se dezvoltă, aşa cum anunţat încă din prima zi. Ceea ce ne-am planificat noi, este realizat. Suntem în  grafic.  Astăzi avem 82 de organizaţii din 99. Am depăşit numărul de o mie de membri de partid.  Sper ca, până în 18 noiembrie a.c.  când va avea loc conferința județeană de alegeri, să avem 85 de organizații  în PUSL Timiș închegate și să fie și cu numărul de membri conform statutului.

Bineînțeles că unele organizații mai trebuie întărite și extins numărul de membri. Mă bucur să se întăreşte şi organizaţia de Timişoara, prin venirea lui Ştefan Belanco. Vrem ca la Timișoara să mergem tot mai bine.  Mulțumesc tuturor colegilor care s-au implicat și care sunt cu noi în echipă ” a conchis președintele PUSL Timiș.

Eurodeputatul Maria Grapini a mai  precizat că Directiva legată de eficientizarea clădirilor este în fază de negociere instituţională, dar statele membre au foarte multe sarcini în această Directivă. „Aşadar, nu le scoate nimeni centralele pensionarilor, iar eu am atenţionat că România, la fel ca şi celelalte state, trebuie să se pregătească şi să aibă măsuri pentru persoanele vulnerabile. Directiva se adresează mai ales noilor construcţii de clădiri şi renovărilor care ţin de eficientizare energetică, până în maximum 2040 statele membre trebuie să ajungă să renunţe la încălzirea pe combustibili fosili, dar pe hibrid se poate. Responsabilitatea este a statului pentru această trecere, dar acum, nu le scoate nimeni centrala din case” !!!

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin