Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Vernisaj la Galeria Brăteanu: Ecaterina Schiwago – “ Elogiu muzicii ”

Dragi iubitori ai artelor, avem bucuria de a vă invita la deschiderea expozitiei “ Elogiu muzicii ” a artistei Ecaterina Schiwago.

“ Ecaterina Schiwago ne (re)aduce, prin lucrările pe care le expune la Galeria Brăteanu din Timișoara, aproape de o pictură ale cărei teme ilustrează reflecții asupra unor momente trecute sau prezente din viața sa. Muzica și dansul constituie registre complementare în care artista regăsește suporturi obiectuale sau conceptuale transpozabile în elemente vizuale figurative sau non figurative.

Armoniile cromatice și dinamica structurală a compozițiilor sale ne vorbesc acum despre ipostaze ale acceptării, împăcării, unificării, printr-o paletă luminoasă, adesea solară în care accentele tonale sobre au doar un rol de contrapunct. Ceea ce păstrează Ecaterina Schiwago și, prin aceasta, asigură o continuitate demersului său, este timbrul liric manifestat printr-o muzicalitate ce răzbate din sensibilitatea gestului pictural, al tușei ce răspunde unei sincere nevoi de exprimare prin imagine, în care instrumentele „cântă” despre viața însăși și bucuria de a trăi. ”

 

Prof. Dr. Adriana Lucaciu

Vernisajul va avea loc în data de 23 octombrie de la ora 18:00, iar expoziția poate fi vizitată în fiecare zi între 23 octombrie si 1 noiembrie, de la ora 18:00 la 20:00.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin