Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

In luna decembrie au fost vaccinati 892 de copii din Dambovita cu VACCINUL HEXACIMA

dsp-dambovita
www.oficialmedia.com Directia de Sanatate Publica Dambovita

Directia de Sanatate Publica Dambovita, ne-a informat prin directorul executiv Sorin Stoica si consilier Marinela Popa, cu referire la situatia vaccinarilor din luna decembrie la nivelul judetului Dambovita, cu precadere a vaccinului hexacima folosit pentru vaccinarea primara si de rapel la sugari si copii cu varsta cuprinsa intre 8 saptamani si 24 de luni.

Pentru anul 2016, Directia de Sanatate Publica Dambovita a inaintat Ministerului Sanatatii un necesar de 11500 de doze de vaccin hexacima, care este un necesar estimat si intocmit pe baza catagrafiilor inaintate de catre medicii de familie din teritoriu.
In ceea ce priveste imunizarea cu acest vaccin, efectuata in luna decembrie a anului 2015, compartimentul de specialitate din cadrul Directiei de Sanatate Publica Dambovita a distribuit 722 de doze de vaccin hexacima, acestea adaugandu-se la cele 599 de doze existente in stocurile medicilor de familie.

In luna decembrie au fost vaccinati 892 de copii eligibili, iar la acest moment, la nivelul cabinetelor de medicina de familie, exista un stoc de 429 de doze. Hexacima este un vaccin impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B, poliomielitei si Haemophilus influenza tip B conjugat.
Acest vaccin este folosit pentru vaccinarea primara si de rapel la sugari si copii cu varsta cuprinsa intre 8 saptamani si 24 de luni.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share