Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Inaugurarea și deschiderea oficială a DB Cargo Romania Academy

DB Cargo Romania, operator privat de transport feroviar de marfă cu capital german,  a inaugurat la Craiova,  un centrul de formare și calificare profesională DB Cargo Romania Academy, în prezența multor specialiști din domeniul feroviar care susțin inițiativa acestei companii.

În cadrul academiei,  cei interesați se vor putea califica pentru meseriile de mecanic locomotivă, revizor tehnic vagoane și șef tren, pentru primele două meserii,  cursurile fiind deja demarate.

DB Cargo Romania Academy este primul centru de formare privat care va pregăti și califica viitori lucrători feroviari, fiind totodată singurul centru care și-a început activitatea din cele 21 autorizate de ASFR (Autoritatea de Siguranță Feroviară din România)

Evenimentul deschiderii centrului a beneficiat de prezența lui Eduard Iancu, director general DB Cargo Romania. El a promis că în acest proiect va prima calitatea și a dat asigurări că nu se va face rabat de la pregătirea riguroasă a tuturor cursanților și absolvenților acestor cursuri.

Potrivit directorului ASFR, Petru Bogdan, prezent la eveniment, proiectul are multiple beneficii pentru viitorul sectorului de instruire feroviară. Petru Bogdan este sigur de performanțele ce vor fi demonstrate atât de către elevii înscriși, cât și formatorii care vor pregăti viitorul personal feroviar.

 

 

Personalul care va pregăti elevii este format din zece  lectori care vor tine cursuri de mecanică, toți fiind acreditați și avizați de organismele aferente.

Cursuri de calificare pentru pentru meseriile de mecanic locomotivă, revizor tehnic vagoane și șef tren

În  acest moment, sunt înscriși peste 70 de cursanți, toți testați și care îndeplinesc condițiile impuse de centrul de pregătire. Cursul pentru mecanic de locomotivă a început pe 3 iulie 2023 cu 42 de elevi înscriși care au deprins primele noțiuni incluse în planul de pregătire. Cursul pentru revizor tehnic vagoane va începe pe 31 iulie cu 30 elevi înscriși.

 

 

Următorul curs pentru care este depusă documentația spre avizare este pentru calificarea șef de tren și care va funcționa după aceleași principii, reguli și programă de pregătire.

Durata cursurilor este de nouă luni, iar planul de învățămănt și structura cursurilor au fost realizate și agreeate de comun acord cu organismele de stat, ASFR și CENAFER, respectând toate cerințele și autorizațiile primite.

Cursanților li s-au pus la dispoziție toate soluțiile tehnologice moderne, precum tablete cu internet de mare viteză pe care le pot folosi și în afara cursurilor, bibliotecă digitală, platformă informatică.

sursa: club feroviar

Distribuie acest articol Oficial Media
Share