Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Un prieten adevărat este mai prețios decât un Înger

 Prietenia este o relație care se construiește cu empatie, compasiune și grijă pentru ceilalți. Prin celebrarea prieteniei, promovăm aceste caracteristici și adoptăm cu toții o perspectivă mai generoasă și recunoscătoare asupra vieții. În întreaga comunitate, Ziua Internațională a Prieteniei poate ajuta la construirea și consolidarea relațiilor. Evenimentul este un prilej ce poate ajuta la construirea unei lumi mai pașnice.

Ziua Internațională a Prieteniei, sărbătorită anual pe data de 30 iulie, este un moment prielnic pentru a aprecia și promova  relațiile de prietenie dintre oameni.

                                                                     

 

Această zi își propune recunoașterea importanței prieteniei ca sentiment nobil și valoros în viața ființelor umane din întreaga lume.

Scopul acestei zile este de a transmite mesajul că prietenia între popoare, ţări, culturi şi indivizi poate inspira eforturile de pace şi poate construi punţi de legătură între comunităţi. Conceptul de prietenie este extins astfel,  dincolo de relaţiile individuale.

ONU invită toate statele membre să sărbătorească această zi din perspectiva culturii şi obiceiurilor locale, naţionale sau regionale, inclusiv prin activităţi educaţionale şi de conştientizare a valorii relaţiilor de prietenie în viaţa tuturor.

Valoarea unei prietenii nu stă în mâna întinsă, în zâmbetul cald sau în compania plăcută, ci în exaltarea pe care o simți când îți dai seama că cineva crede în tine și îți este  prieten.

Există un magnet în inima ta, un magnet care va atrage prieteni adevărați. Acest magnet se numește generozitate și a te gândi la ceilalți.

Când înveti să trăiești pentru altii, vei învăța să trăiești pentru tine.

                               Trag un semnal de alarmă pentru părinți: dați mai multă atenție copiilor!

”Chiar astăzi, de Ziua Internațională a prieteniei, citesc un studiu despre riscurile la care se supun tinerii care consumă de la vârste tot mai fragede substanțe psihoactive. Aceste substanțe distrug neuronii și duc la probleme grave, la boli psihiatrice.

Există cel puțin un motiv pentru care tinerii recurg la aceste substanțe extrem de nocive pentru creier: singurătatea.

De aceea menționăm Ziua prieteniei. Tinerii nu mai sunt uniți de chestiuni care ne uneau pe noi, decât în foarte mică măsură. Fac puțin sport, tabere sunt destul de puține, practica este de multe ori doar pe hârtie. Adică acele activități de grup care dezvoltă prietenii, care formează sentimentul de camaraderie.

                                                                              De ce s-a ajuns aici? 

Desigur, tehnologia e un răspuns. Internetul a creat lumi virtuale, care au înlocuit parțial lumea reală. Tinerii noștri sunt atenți la jocuri și nu la competiții reale, sunt atenți la diverse canale de streaming și nu la dezbateri sau la muzică reală, sunt atenți la personaje și nu la persoane.

Trag un semnal de alarmă pentru părinți: dați mai multă atenție copiilor! Au nevoie de dumneavoastră, chiar dacă nu o spun.

Trebuie să ne gândim la copii nu doar din perspectivă personală, subiectivă, ci și la faptul că ei reprezintă viitorul acestei țări și al acestui popor.

 

 

Dar, dincolo de toate acestea, ei merită să fie fericiți și, mai ales, să fie iubiți. Pentru că ei nu fac decât să umple goluri. Și fac asta cu ce e la îndemână! Recomandarea mea e să le fiți la îndemână și să le fiți prieteni, să-i încurajați să trăiască real, nu virtual și nu ajutați de diverse substanțe toxice ,  transmite prof. univ. dr. Alexandru  Vlad Ciurea.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share