Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Încă 9 străzi vor intra în program de reabilitare în municipiul Târgoviște

Pe strada Porumbeilor din Târgoviște debuteză cel de-al doilea mare proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere. Este vorba de finanțarea pe Anghel Saligny, al doilea contract de finanțare și în același timp de execuție, semnat de administrația locală, în valoare de 10 milioane de lei, a precizat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, în cadrul unei conferințe de presă.

Sunt 9 străzi pe acest proiect printre care și strada Porumbeilor, o stradă care nu a fost niciodată asfaltată. Vor fi intervenții pe străzi precum: Pârvan Popescu, Maior Brezișeanu, Ana Ipătescu, pe strada Câmpulung vor începe lucrările săptămâna viitoare și pâna la debutul anului școlar sperăm să le finalizăm”, a mai adăugat edilul.

Intervențiile vizează reabilitarea părții carosabile, a trotuarelor, refacerea canalizării pluviale, dar și montarea de indicatoare rutiere.

Acest proiect se adaugă lucrărilor aflate deja în derulare pe străzile Costache Olăreanu, Ilfovului, Calea București, Bulevardul Independenței, pe străzile din Microraionul IX, Cartierul Prepeleac, toate fiind realizate în baza primului contract semnat pe Anghel Saligny, cu o valoare totală de 40 de milioane de lei.

Tot luna aceasta se va asfalta și strada Fructelor, unde, potrivit autorităților, se va turna „măcar un strat de asfalt” din cauza numeroaselor solicitări de branșare la gaze naturale, situație care va duce din nou la lucrări de intervenție.

Daniel Cristian Stan a mai explicat că de săptămâna viitoare vor începe lucrările de reabilitare și la Școala Radu cel Mare, un proiect finanțat prin PNRR, în valoare de aproximativ 10 milioane de lei, cu un termen de finalizare de 12 luni.

De asemenea vor debuta și lucrările de reabilitare la Corpul B al Primăriei Târgoviște: Registratura, Direcția de Urbanism, Starea civilă, tot pe PNRR, fonduri nerambursabile.

Vor fi primele proiecte pe PNRR din municipiul Târgoviște și printre primele din județul Dâmbovița. Prima etapă de reabilitare și modernizare unde vor intra și: Școala Grigore Alexandrescu, Grădinița nr. 2, Grădinița nr. 11, pe AFM, Grădinița nr. 3 sau Grădinița nr. 14”, a mai spus primarul municipiului Târgoviște.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share