Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Primarul Târgoviștei: Lăsați mașina acasă și mergeți cu autobuzul! De la 1 august transportul local s-a extins în mai multe comune

De la 1 august, cursele din zona periurbană a municipiului Târgoviște, sunt realizate de către operatorul de transport local cu noile autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid.

Pentru început autobuzele vor merge pe traseele din comunele membre ADI CIViTAS, respectiv Ulmi, Șotânga, Lucieni, Dragomirești, Mănești, Răzvad, Doicești și Aninoasa.

Daniel Cristian Stan: Lăsați mașina acasă și mergeți cu autobuzul!

”Avem capacitatea de a extinde aceste servicii de călători pe toată zona urbană a municipiului Târgoviște, însă e necesar să se realizeze anumite demersuri. Adică mărirea de 4 ori a numărului de unități administrativ teritoriale față de ce există în acest moment. Sperăm să scadă cât mai mult utilizarea mașinilor personale. Lăsați mașina acasă și mergeți cu autobuzul!

Întreaga concepție de finanțare se situează în aceste coordonate, încurajarea folosirii mijloacelor de transport în comun în detrimentul folosirii autoturismului personal, pentru că nivelul de poluare este mai scăzut. Cotele de trafic, mai ales dimineața, la intrare în oraș, trebuie evitate. Nu se va întâmpla imediat, dar în timp, așa cum în Târgoviște s-a dublat numărul de călători care utilizează mijloacele de transport în comun, sperăm ca acest lucru să se realizeze și în zonele limitrofe. Autobuzele nu se mai opresc la marginea orașului, ca cele vechi. Transportul este 100% ecologic. Este necesar să trecem la un transport verde.

Este nevoie să ne îndreptăm pe o altă direcție, să folosim pistele de biciclete. Lucrăm în prezent la un proiect pe AFM, unul pe mobilitate urbană, alei pietonale care trebuie să fie lărgite. Sunt peste 10.000 de autoturisme care intră în Târgoviște, într-o oră, dimineață. Aici am ajuns, și va trebui să schimbăm acest lucru. Prima etapă, o reprezintă condițiile pentru transportul public local”, a explicat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, în cadrul unei conferințe de presă.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share