Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Incendiu devastator la Crevedia. Patru explozii au avut loc la o stație GPL

Incendiu Crevedia la o stație GPL

Update 23:20 DSU:

Explozie urmată de incendiu la o stație GPL din localitatea Crevedia

‼️Update‼️ :

Situație victime în dinamică:
– 27 la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, din care 4 intubați;
– 13 la Spitalul Bagdasar Arseni, din care 3 intubați;
– 2 la Spitalul Universitar București;
– 4 la Spitalul de Arși, din care 1 intubat.

Total mijloace angrenate în intervenție:

❗ ISU BIF – 14 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu roboți, 1 autospecială de stingere cu pulbere și azot, 1 autoscară, 1 punct medical avansat, 7 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN.

❗ ISU DB: 6 autospeciale de stingere, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 11 ambulanțe SMURD , 2 puncte medicale avansate.

❗ ISU PH – 3 autospeciale de stingere.

La nivelul celulei de criză activată în Ministerul Afacerilor Interne, au fost operaționalizate două linii TELVERDE, unde aparținătorii victimelor exploziei din județul
Dâmbovița pot afla informații despre starea acestora.

TELVERDE

‼️ 0212069397
‼️0212069398

Misiunea este în dinamică.

Actualizare 22:50:
Patru explozii au avut loc la o stație GPL din comuna dâmbovițeană Crevedia. Un uriaș incendiu a cuprins zona din centrul localității, o zonă rezidențială situată de-a lungul șoselei DN1A

O celulă de criză este în desfășurare la sediul Ministerului de Interne. Premierul Marcel Ciolacu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să activeze planul european de protecție civilă pentru transferul în străinătate a persoanelor intubate – opt la număr, în acest moment.

<span;>Sunt, în total, 46 de pacienți răniți la Crevedia în spitalele din București, în special la spitalul de urgență Floreasca.

<span;>Singurul spital din București care are secție de mari arși este Bagdasar-Arseni.

<span;>Actualizare 21:50:
<span;>O a treia deflagrație s-ar putea produce la Crevedia, în zona în care a explodat o stație de gaz petrolifer lichefiat; conform secretarului de stat Raed Arafat, 26 de pompieri au fost răniți în timpul intervenției după peima explozie; anterior fuseseră semnalate șapte persoane rănite și un deces în urma primului incident; în acest moment, la București sunt patru locuri disponibile pentru arși grav iar la nevoie, iar Ministerul Apărării poate transporta pacienți în străinătate, a precizat oficialul.

<span;>La fața locului se află mai multe zeci de mașini din intervenție – ambulanțe și utilitare de pompieri.

<span;>În jur de 3000 de persoane au fost evacuate, de pe o rază de 700 de metri în jurul stației GPL. Există în continuare risc de explozie, în condițiile în care alte trei cisterne s-ar mai afla la locul exploziilor anterioare. Exploziile s-au auzit de la peste 15 kilometri.

<span;>Știrea inițială:
<span;>Două explozii foarte puternice s-au produs în această seară în localitatea Crevedia, la circa 25 de kilometri nord de București, pe DN1A. Incidentul s-a petrecut într-o zonă rezidențială.

<span;>O primă deflagrație a avut loc, în jurul irei 18:50, la o stație GPL din comuna dâmbovițeană, câteva zeci de minute mai apoi a explodat și o cisternă.

<span;>Există răniți, șapte au comunicat inițial oficialitățile medicale, inclusiv printre salvatori, se vorbește inclusiv despre cel puțin un deces.

<span;>Update 20:57:

<span;>Total mijloace angrenate în intervenție:

<span;>❗ *ISU BIF* – *14* autospeciale de stingere, *1* autospecială cu roboți, *1* autospecială de stingere cu pulbere și azot, *1* autoscară, *1* punct medical avansat, *7* ambulanțe SMURD, *4* ambulanțe SMURD cu medic, *1* echipaj CBRN.

<span;> ❗ *ISU DB*: *6* autospeciale de stingere, *1* autospecială pentru transport victime multiple, *11* ambulanțe SMURD , *2* puncte medicale avansate.

<span;>❗ *ISU PH* – *3* autospeciale de stingere.

<span;>Update 19.57:

<span;>La fața locului a fost alocată și autospeciala transport roboți.

<span;>Totodată, pentru protecția populației s-a luat măsura preventivă de evacuare, pe o rază de 300m.

<span;>Update:<span;>Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflată in proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.

<span;>Update 19.50:

<span;>Având în vedere numărul persoanelor implicate,  la nivelul județului *a fost activat Planul Roșu de Intervenție*.

<span;>*ISU Dâmbovița*
<span;>19.33
<span;>Explozie urmată de incendiu la o stație GPL din localitatea Crevedia

<span;>_Forțe alocate: 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție la înălțime, 3 ambulanțe SMURD, 7 ambulanțe SAJ._

<span;>În sprijinul ISU Dâmbovița au fost alocate și 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanțe SMURD, 1 autospecială de intervenție la înălțime și 1 autospecială CBRN din cadrul ISU B-IF.

<span;>La locul intervenției se deplasează și elicopterul SMURD.

*Misiunea este în dinamică*_

 

<span;>La data de 26 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că la o stație de alimentare cu gaz petrolier lichefiat, din localitatea Crevedia, a avut loc o explozie.

<span;>În urma evenimentului, până la acest moment, cinci persoane ar fi rănite.

<span;>Traficul este blocat pe drumul național 1A.

<span;>Polițiștii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share