ÎNCEP Zilele Culturii Maghiare în VALEA JIULUI ediția XX a

Ca în  fiecare an, în Valea Jiului vor avea loc o serie de activități culturale dedicate ”Zilelor Culturii Maghiare”.

Eveniment de tradiție organizat de UDMR , a ajuns la ediția cu numărul 20. Acesta aduce acum în fața comunităților maghiare din Lupeni, Petroșani și Petrila, dar și în fața publicului interesat de cultura maghiară, o serie de activități cultural-artistice, de excepție.

S-au programat  următoarele activități:

  • joi, 10 iunie 2021, ora 17:00, Palatul Cultural Lupeni – Spectacolul Ansamblului folcloric Bekecs și al orchestrei populare Tokos;
  • vineri, 11 iunie 2021 – Itinerar istoric (excursie la diverse obiective turistice din Valea Jiului);
  • sâmbătă, 12 iunie 2021, ora 11, 00 – Slujbă ecumenică la Biserica Reformată din Lupeni;
  • luni, 14 iunie 2021, ora 13:00, Sala Festivă a Fundației Inima lui Isus din Petroșani – Spectacol susținut de actorul Marosan Csaba;
  • luni, 14 iunie 2021, ora 15:30, Biserica Unitariană din Lupeni – Spectacol susținut de actorul Marosan Csaba;
  • luni, 14 iunie 2021, ora 18:00, Petroșani, Sala Festivă a Fundației Inima lui Isus – Concert de caritate Formația Bojtorján.

”Zilele Culturii Maghiare în Valea Jiului” sunt organizate de UDMR Hunedoara, în colaborare cu organizațiile locale ale Uniunii, precum și cu asociațiile neguvernamentale ”Eben Haezer” din Lupeni, Carbo Gremium din Petroșani și al Fundației Comunitas.

Evenimentul este sprijinit  de autoritățile locale din Petroșani și Lupeni.

La evemimente vor fi prezenți europarlamentarul Gyula Iuliu WINKLER, suprefectul Lorincz Szell, consilieri și alți invitați.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share