Incompetența și indolența ucid!

Prostul meu obicei de a atrage cu urechea la ce se vorbește în jur, mă pune adeseori în situația de a auzi lucruri care mă revoltă.  Gândindu-mă la ele îmi consum energiile și mă încarc negativ inutil. Așa și azi.

O zi într-un oraș în scenariul roșu.

Sf.Gheorghe este „în roșu”, așa că exceptând câțiva aiuriți sau anti-orice și câțiva bronzați care nu sunt niciodată observați de poliție, lumea poartă mască corect și respectă regulile. După ce m-am dat în spectacol online cu copiii, am ieșit la cumpărat…înghețată (prietenii știu de ce).

În spatele meu la rând, două bătrânele. Apropiate una de alta, cam aproape și de mine. În mod normal aș fi reacționat dar când m-am întors am văzut că aveau mască purtată corect, mănuși în mâini și una sprijinea în baston. M-am dat la o parte și le-am oferit locul meu. M-au refuzat pe motiv că au timp.

Ce a urmat m-a marcat atât de puternic, încât nu cred că voi uita prea curând. Încerc să vă reproduc cât mai fidel.

„-Vreau să mor. (Era bătrânica cu baston)

-Când o să ne vină rândul.

– Eu nu aștept.

– Nu este după noi. Când vrea Domnul.

– Știi…eu mă gândesc să termin cu viața. Sunt bolnavă, singură, bătrână. Dacă ajung la spital mă lasă să mor că,să salveze pe tineri. Așa a zis un doctor la televizor. De ce să mor în chinuri. Mai bine mor dintr-o dată ”

Înțelegeți? Acea bătrânică cu rămasă singură, într-o lume nebună se gândea să își ia singură zilele ca să nu ajungă să moară în chinuri.

Guvernanți iresponsabili…

Înțelegi ce le fac acești guvernanți, specialiști și experți bunicilor și părinților noștri? Îi ucid! Le ucid sufletele!

Cine vă permite vouă, că de la înălțimea mormanului de nesimțire și iresponsabilitate, să semănați în mintea bătrânilor ideea că vor fi lăsați să moară pentru a face loc tinerilor în spitale?

Ce faceți de 8 luni de zile? De ce nu ați achiziționat aparatura necesară la ATI?

De ce nu ați pus la punct protocolul pentru donarea de plasmă?

Ce-ați făcut cu miliardele de euro pe care vă lăudați că le-ați primit de la UE?

Unde sunt banii produși de economia românească care duduie?

De ce în 8 luni nu s-au angajat destui oameni capabili la DSP-uri?

Avem președinte?

Cât echipament medical se putea achiziționa cu banii aruncați la alegerile locale și, se pare, la cele parlamentare, ținute pentru satisfacerea mofturilor unui președinte profund iresponsabil? Pentru că un președinte responsabil s-ar fi consultat cu parlamentul, cu CCR-ul și ar fi găsit o cale să amâne toate alegerile cu un an.

Un președinte responsabil ar fi demis acest guvern profund incompetent și tot prin consultare cu partidele ar fi „uns” un guvern de adevărați specialiști pentru aceste vremuri.

Specialiști…nespecialiști

Am să mă leg și de specialiști. Îi văd pe ecrane venind cu scenarii apocaliptice în care, inevitabil, medicii vor avea de ales pe cine vor salva. Poate că așa va fi. Dar nu vi se pare că este lipsit de orice deontologie ?

8 luni de zile nu au făcut decât să iasă in lumina reflectoarelor din când în când să ne îndemne să purtăm mască și să stăm la distanță. Nu i-am auzit nici măcar odată să iasă să ceară guvernanților să rezolve problemele din sistem.

Marii specialiști nu au pus de un proiect de anvergură pentru a suplimenta cu câteva paturi ceea ce avem la ATI. Nici unul nu a cerut public, imperativ punerea în funcțiune a spitalului de la Iași.

Nici unul nu a cerut timp de 8 luni tratarea tuturor bolnavilor din România. Nici unul nu a cerut desființarea conceptului de spital Covid.

Au stat luni de zile acele spitale goale și acum urlă specialiștii că nu sunt locuri la ATI. Nu sunt medic, dar cred că spitalul trebuie să fie spital cu o secție Covid. Oricum, medicii și asistentele trebuie să trateze orice bolnav ca un potențial pozitiv Covid.

Incompetența ucide!

Poate că dacă fiecare din cei menționați și-ar fi făcut treaba sau dacă ar fi pus interesul oamenilor înaintea interesului pentru propriul buzunar, bătrânica cu baston nu s-ar fi gândit să termine cu viața înainte de vreme.

Sunt cetățean plătitor de taxe și impozite și vă acuz pe toți, guvernanți, specialiști și experți, de crimă prin indiferență și indolență.

Dar nu vă faceți griji. Prietena ei i-a spus să se mute la ea ca să nu fie „două babe singure. O să fim două babe.” expresia doamnei. Eu le-am așteptat la ieșirea din magazin și le-am dat cărți de vizită de la Crucea Roșie.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share