Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Înlăturarea lui Georgescu nu rezolvă problema: doar o amână și o acutizează

E greu de crezută că ieșim teferi la cap până la alegerile din mai. Jumătate de an atât de intens – total imprevizibil și instabil: cu o populație polarizată la maxim și adusă în stare de furie.

Țara arată făcută țăndări la acest capitol politic.

Populația antagonizată, polarizată și radicalizată: ambele părți luptă pentru același ideal – cel puțin declarativ.

Încrederea în instituțiile statului e la un minim istoric – încrederea în tot ce e oficial e pulverizată.

Marea parte a deciziilor și circul arestărilor arată cel puțin îndoielnic iar pe alocuri caragialesc. Deciziile importante ar trebui dovedite și explicate așa încât să te înțeleagă și aprobe și bunica din Obor. Altfel – ai reacție inversă.

Presa & ONG – produc pentru o mare parte a cetățenilor totală neîncredere. Oare de ce? Nici măcar instituțiile UE – la noi au avut multă autoritate – nu mai au o susținere atât de sigură.

Deciziile majore politice din ultimul jumătate de an – au distrus și minima încredere care mai exista. Va fi greu de recâștigat încrederea și autoritatea.

Și aici nu Georgescu e marea problemă ci cauzele care au dus la crearea ”fenomenului Georgescu”. Deciziile partidelor mari și a instituțiile statului au făcut ca cele 10 % ale lui Georgescu să ducă la 40%?

De ce votează oamenii cum votează? Electoratul nu e atât de ”spălat pe crier” cum credem – și e dreptul lui să voteze cu cine crede de cuviință. Poate că are o datorie de plătit actualilor?

De fapt din ce e compus electoratul ”fenomenului Georgescu”? ȘI mai ales care sunt cauzele care-l produc? Pentru că el este mult mai divers decât pare: are și abandonați, și nereprezentați, dar și furioși pe diverse nemulțumiri. Unele cauze cu rădăcini foarte profunde.

Și aceste nemulțumiri nu pot fi liniștite cu predici intelectuale & jurnalistice moraliste & abstracte?

Adică e greu de crezut ”elita” care a impus umilitor și slugarnic lideri precum Băsescu și Johannis să revină și să țină predici de morală și etică politică. Reacția e de a vota exact invers. Cum ironizam zilele trecute cu un amic: dacă ”lumea bună” – foștii băsiști și iohanesiști de primă linie & ong & papioane &”presă bună” ar cere să votăm Georgescu – poporul ar reacționa în direcția opusă.

Sună trist – dar cam aici suntem. Oare de ce???? Păi ia întrebați de câte ori probelele păturilor largi au fost obiect de solidaritate și interes ale elitei? Never…. Pentru că ruptura e totală.

Grosul populației percepe elita presei, ong, intelectuală – ca parte a puterii chiar dacă ”ea le vrea binele”. NU – ea vrea conservarea puterii. Așa o percepe. Oare de ce?

Da, e multă propagandă nocivă – dar fiți sigur că nu ea este bază reacției populare.

Înlăturarea lui Georgescu nu rezolvă problema: doar o amână și o acutizează.

Totuși vorbim de aproape jumătate din electoratul acestei țări – mă tem chiar că e mai mare.

Care sunt nemulțumirile lor reale și care sunt cauzele lor?

Am intrat într-o epocă a politicii revanșiste – și asta nu anunță nimic bun.

Despre toate astea mâine, poimâine în Libertatea sper. Îmi este tot mai greu să scriu despre aceste subiecte extenuante.

De adăugat lumea distopică din pandemie si faptul ca niciun călău pandemic nu va fi iertat și războiul din Ukraina pentru care tara a pierdut foarte mult si nu vrea să-și trimita copiii pe front.

Autor Vasile Ernu, sursa: facebook

Citește și:

”Mașinile de făcut bani” de la PNȚCD ”lotul Tămădău” și ”teroriștii” lui Călin Georgescu – aceeași poveste

Călin Georgescu se bucură de o popularitate imensă. Nicicând un eveniment din România nu a fost atât de susținut

Klaus Iohannis şi Călin Georgescu se cunosc de peste 20 de ani când au implementat Agenda 21 pentru municipiul Sibiu

Cristi Iordache – Stirea zilei ascunsă de principalele trusturi de presă. Protestele din Piata Universitatii

Distribuie acest articol Oficial Media
Share